Logo kliknieuws.nl/uden
SIOL-hoofdcoach Dinand van Haren (links) ziet toe hoe een SIOL-speler twee JVC'ers afhoudt.
SIOL-hoofdcoach Dinand van Haren (links) ziet toe hoe een SIOL-speler twee JVC'ers afhoudt. (Foto: Gerno de Haas)

'We zijn ambitieus en willen met SIOL bovenin gaan meedraaien'

  •   keer gelezen   Voetbal

KATWIJK | SIOL kende de laatste jaren een paar anonieme seizoenen in de vierde klasse. Aan de hand van een nieuwe hoofdtrainer – Dinand van Haren – en een paar nieuwelingen willen de Katwijkers dit jaar in klasse 4H een rol van betekenis gaan spelen. “Ik heb onze groep in de voorbereiding zien groeien. We zijn ambitieus en willen bovenin gaan meedraaien”, aldus Van Haren.

Door Martijn Schwillens

Het was voor buitenstaanders een opmerkelijke move: JVC Cuijk-icoon Van Haren (acht jaar als speler, zeven als trainer) die als hoofdcoach aan de slag gaat bij buurman SIOL. “Maar dat is vooral iets waar anderen zich mee bezig hebben gehouden, maar al meteen bij het eerste gesprek heb ik me heel erg welkom gevoeld bij deze club. Het gevoel was meteen goed. De club is aan het groeien, er komt veel jeugd aan en de faciliteiten zijn fantastisch. Zelf heb ik dus geen moment getwijfeld om hier aan de slag te gaan”, vertelt de Nijmegenaar nuchter.

Potentie
De potentie van de spelersgroep bewees SIOL vorige week in een oefenwedstrijd met derdeklasser JVC Cuijk, dat op het Katwijkse kunstgras op een 1-1 gelijkspel werd gehouden. “Dat was een mooie testcase. Wij willen dit seizoen uitgaan van onze kracht. Dominant en aanvallend voetbal spelen, waarbij we vooral op de helft van de tegenstander actief moeten zijn. Maar tegen JVC moesten we 60 tot 70 procent van de tijd achter hen aanlopen. Dat zijn mijn spelers niet gewend, maar ze pakten dat na de openingsfase goed op. Het is belangrijk in het groeiproces van deze groep dat we zo’n wedstrijd dan niet verliezen. Daar zit onze winst”, verduidelijkt Van Haren. "Maar tegen Hapse Boys (eveneens derde klasse, red.) vond ik ons vorige week ondanks het verlies ook al meer dan gelijkwaardig."

Ambities
SIOL eindigde de voorbije drie seizoenen tweemaal op de achtste en één keer op de tiende plaats. De oranjehemden verwelkomden deze zomer een paar nieuwelingen, waaronder Ali Gençalioglu van Achilles’29 en Sylvano van den Brink van Vitesse’08. Laatstgenoemde maakte in de voorbereiding een sterke indruk. Zondag was hij tweemaal trefzeker tegen Toxandria (5-2 winst). “Hij doet me een beetje denken aan mezelf als speler. Hij is balvast en komt in zijn kracht als we veel in de zestien van de tegenstander weten te komen. Ali en Sylvano geven ons in aanvallende zin meer mogelijkheden."

'Al vanaf het eerste gesprek heb ik me erg welkom gevoeld bij SIOL'

"In de breedte hebben we een grote groep en dat is fijn, maar in de basis zijn we nog wat kwetsbaar. Het is altijd moeilijk voorspellen hoe het seizoen gaat verlopen, want je hebt wel een wedstrijd of acht nodig om te weten waar je echt staat. Maar wij streven wel een plek bij de beste vier/vijf ploegen naar”, erkent hij.
SIOL besluit zondag de poulefase van de KNVB-districtsbeker met de derby tegen HBV in Beers. Inzet is kwalificatie voor de volgende ronde. De Katwijkers trappen op zondag 20 september de competitie af met een uitwedstrijd tegen Juliana Mill.

Meer berichten