UDI'19/CSU verloor thuis fors van AWC.
UDI'19/CSU verloor thuis fors van AWC. (Archieffoto: Bas Delhij)

UDI'19 opent seizoen met teleurstellend verlies tegen AWC

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN | UDI'19/CSU is het nieuwe seizoen teleurstellend begonnen. De Udenaren startten zondagmiddag met hoge verwachtingen aan een nieuwe jaargang, maar moesten buigen voor AWC, dat op Parkzicht enigszins geflatteerd maar terecht met 0-3 won. Door het verlies is UDI'19 hekkensluiter in de Hoofdklasse B.

De nederlaag is een fikse tegenvaller voor de manschappen van coach Lodewijk de Kruif, die de hoop heeft uitgesproken dat UDI onder de te verwachten top-3 een rol van betekenis kan spelen. In die zin is te hopen dat het treffen met AWC geen graadmeter vormt voor het nieuwe seizoen. De Wijchenaren (vorig jaar nog met 2-0 verslagen door UDI) begonnen fel en overrompelden de thuisploeg met fysiek en aanvallend spel. Safa Kizir (kopbal) kopte vrijstaand de 0-1 binnen. Op het moment dat UDI beter in de wedstrijd begon te komen en een paar kleine kansjes creëerde, scoorden de gasten opnieuw. De Udense verdediging vond geen antwoord op de slalom die Daan Pauwels uitvoerde: 0-2.  Namens de thuisclub was Jeroen van Schoonhoven na de thee het dichts bij een doelpunt. Hij vond de paal. De aansluitingstreffer bleef uit, waarna AWC het duel voortijdig besliste via Fren Steven (0-3). Extra tegenvaller voor UDI is het uitvallen van Tufan Koca.

Eerherstel
De Udense formatie gaat zondag op bezoek bij Moerse Boys (3-1 verlies bij Juliana'31) op zoek naar eerherstel. De Kruif kan dan een beroep doen op nieuweling Ted Heijckmann, die zondag geschorst was.

Meer berichten