Logo kliknieuws.nl/uden
O.S.S.'20 - Ajax amateurs. (Foto: Jeroen Engelen)
O.S.S.'20 - Ajax amateurs. (Foto: Jeroen Engelen)

Julian Calor (O.S.S.'20): 'Wil mijn voeten laten spreken'

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS | Drie seizoenen geleden leek Julian Calor door te breken als profvoetballer bij Vitesse. Nu in 2020 draagt hij echter het shirt van O.S.S.'20. Een gesprek over de keiharde profwereld, persoonlijke ambities en een kampioensploeg.

Veel jongens en meiden dromen van een loopbaan als profvoetballer. Ook Julian Calor. Toen hij als jongen uit Gorinchem werd opgenomen in de jeugdopleiding van Willem/RKC en later Brabant United stond hij te boek als groot talent. In 2016 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Vitesse. Begin 2017 debuteerde hij in het eerste elftal en speelde hij onder andere in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Feyenoord. Het jaar daarna zag hij als zijn grote doorbraak, maar door de komst van meerdere Chelsea-huurlingen viel hij buiten de boot. Een jaar later liet hij zijn contract in Arnhem ontbinden en probeerde hij het bij SC Cambuur. Ook in Leeuwarden kwam hij weinig aan spelen toe. Zijn carrière ging bergafwaarts en door te tekenen bij Tweededivisionist TEC sloot hij het hoofdstuk profvoetbal af. Ook daar werd het niet wat hij ervan had verwacht. Na één seizoen Tiel wil hij dit seizoen gaan vlammen op De Rusheuvel. "De wegen lopen soms anders zoals je zou willen. Het profvoetbal is een onzekere en keiharde wereld. De ene week ben je de man, maar de andere week kun je veel kritiek krijgen. Ik kon dit seizoen tekenen in de kelder van de Keuken Kampioen Divisie, maar daar ga je echt voor een prikkie voetballen. Daar heb ik niet voor gekozen. Ik wil veel mensen het tegendeel bewijzen. Dat kan alleen door bij O.S.S.'20 mijn voeten te laten spreken. Ik werk keihard en daag me iedere dag weer uit."

Hard werken
Via goede vriend Joep van de Rande werd het eerste contact met O.S.S.'20 gelegd. "Ik heb gesproken met een aantal mensen van de club en hield daar een goed gevoel aan over. O.S.S.'20 wil mee gaan doen om de titel in de Derde Divisie en voor mij zie ik meer kansen op speeltijd dan bij TEC. Ik besef wel dat ik als nieuweling twee keer zo hard moet werken en me moet bewijzen. Maar ik ben tevreden over het begin." Calor kreeg in de beker en de eerste competitiewedstrijd tegen Hoogland een basisplaats vanwege de blessure van Brian Campman. "Maar het voordeel is dat ik op meerdere posities uit de voeten kan. Centraal op het middenveld, maar bijvoorbeeld ook hangend op rechts. Waar de trainer me nodig heeft, speel ik." 

Kampioen
Veel spelen is zijn persoonlijke doel, kampioen worden is het doel van de club. "Ik durf uit te spreken dat we met dit hechte team de titel moeten gaan pakken. Het zou mooi zijn om met O.S.S.'20 in de Tweede Divisie te voetballen." Of hij ooit hoopt terug te keren bij een profclub? "Het is niet zo dat ik er iedere dag van droom. Ik kijk wel wat er op mijn pad komt."

Meer berichten