Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Ad Megens

Geblesseerde spelers toch welkom: ‘Weeg altijd het belang, noodzaak en risico af’

  •   keer gelezen   Voetbal

De komende drie weken zijn er geen toeschouwers welkom bij sportwedstrijden. Kantines moeten dicht blijven. Maar toch zijn er nog een hoop vragen. De KNVB geeft op de eigen website antwoord op meerdere vragen. Ook NOC*NSF komt met antwoorden.

Duidelijk is bijvoorbeeld dat geblesseerde en geschorste spelers niet aanwezig mogen zijn op het sportpark. Ze nemen geen deel aan de wedstrijd en hebben geen noodzakelijke rol. Maar wie zijn er wel welkom? Dat zijn personen die een rol hebben bij de organisatie van wedstrijden/trainingen. Dat zijn natuurlijk de spelers, maar ook coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs. Ouders/verzorgers van een sporter met een beperking die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten, worden wel toegelaten.
De kantine moet dicht, maar mag wel worden gebruikt voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het voetbal, zoals wedstrijdsecretariaat, bestuurskamer en voor eigen trainingen en cursussen.

UPDATE: De KNVB is afgestapt van de regel dat geblesseerde en geschorste voetballers niet bij de wedstrijd aanwezig mogen zijn. Dat laat het op de eigen website weten: “Voor alle sporten geldt dat het aantal sporters en begeleiders per sportactiviteit niet groter is dan noodzakelijk voor de beoefening van de sportactiviteit (training/wedstrijd). Weeg altijd het belang, noodzaak en risico van ieders aanwezigheid goed tegen elkaar af.”

Meer berichten