Scheidsrechter Thierry Schelsema zet de Boekelse muur. Maar toch zal Laukes scoren Foto: Peter Kuijpers

Beter FC Schadewijk wint van flets Boekel Sport

Voetbal 821 keer gelezen

Beter FC Schadewijk wint van Boekel Sport

FC Schadewijk behaalde vanmiddag een 1-3 zege op Boekel Sport. De Boekelaren kunnen zich verwijten dat ze twee dikken kansen voor rust onbenut lieten. De bezoekers opende via Quincy Broers naar 0-1, maar direct na rust was het Tim Schuijers die gelijk maakte. Danny Laukes (fantastische vrije trap) en Benjamin Duah hadden het laatste woord op De Donk. Boekel Sport had daar geen goed antwoord op.

Boekel Sport had al in de tweede minuut op 1-0 kunnen komen. Een misverstand in het Osse team gaf Tim Schuijers de kans op links door te kunnen lopen naar keeper Martin Roelofs. Schuijers plaatste de bal in de verre hoek en vele handen gingen al de hoogte in. Daar hadden ze zich toch vergist in de ultieme sliding van Lucas Groen die een treffer voorkwam. Het enige doelpunt voor rust viel aan de andere kant. Een wat mindere keuze van uitverdedigen van aanvoerder Jelle Bouwmans bracht de bal uiteindelijk bij Quincy Broers, die de hem lichtjes streelde en vervolgens langs een grabbelende keeper Jesse Zwanenburg in het Boekelse doel zag belanden: 0-1. Boekel Sport beet van zich af en kreeg kansen. Niek Schuijers van Boekel Sport had pech toen zijn inzet langs de verslagen Roelofs via de paal het veld weer inkwam. Overigens had ook aan de anderen kant Duah die pech nadat zijn kopbal eveneens via de paal achter ging.

Danny Laukes schreeuwt het uit van vreugde na zijn heerlijke vrije trap naar 1-2 (Foto: Peter Kuijpers)

Slotoffensief
Na rust twee ongewijzigde teams met een beter startend Boekel Sport. De Osse noodrem en vlag moest er een paar maal aan te pas komen om erger te voorkomen. Toch viel de gelijkmaker al in de 52e minuut. Tim Schuijers kwam op snelheid door op links en pofte de bal via een daverend schot in de verre hoek achter de kansloze Roelofs. Vijf minuten na de treffer van Schuijers was het alweer raak aan Osse kant. Danny Laukes krulde een vrije trap van zeker 20 meter aftand met een fraaie curve exact in het kruis: 1-2. Boekel Sport trainer Marc van de Ven bracht Jari Claasse voor Guus Goossens. Collega Gaby Kuypers bracht Jordy Hoeks en Dani Eveleens binnen de lijnen. Boekel Sport zette wel aan, maar de aanvallen waren te simpel van opzet en weinig verrassend om het de Osse defensie moeilijk te maken. Als zo vaak valt dan het doelpunt aan de anderen kant. Benjamin Duah tekende in de omschakeling voor de 1-3 en tevens voor de eindzege. Het slotoffensief van Boekel Sport ontbeerde kracht en precisie. Prima zege van de Kuypers brigade voor opnieuw drie punten in acht dagen. FC Schadewijk heeft zich weer duidelijk op de kaart gezet.