Het publiek bleef buiten het Sportpark
Het publiek bleef buiten het Sportpark

Blauw Geel´38 treft het moeilijk klopbare Dongen

Voetbal 808 keer gelezen

VEGHEL | Blauw Geel’38/Jumbo trof de afgelopen jaren in de Derde Divisie Dongen vijf maal als tegenstander. Drie maal gingen de punten in de knip van Dongen en twee maal werd het een gelijkspel. Geen best track record zo op het eerste gezicht. Met het matig optreden in de laatste twee wedstrijden in het achterhoofd, zou je als getrouwe kunnen gaan twijfelen op een goede afloop. Zondag komen de Dongenaren naar Veghel in de huidige situatie en gezien het verleden toch als de te kloppen favoriet.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38 begon, net als vorig seizoen, spetterend aan de competitie met negen punten uit drie wedstrijden. Na de saaie pot tegen EVV ging de ploeg van trainer Niels van Casteren afgelopen zondag in Gorinchem in de tweede helft genadeloos onderuit. De criticasters zullen ongetwijfeld daaraan refereren. De wereld is onzeker op dit moment met veel uitvallen door corona. Opvallend hierbij dat de Derde Divisie nog geen enkele uitval door corona kende. De KNVB zal zich hoogstwaarschijnlijk afvragen hoe dat allemaal ingehaald kan worden. 

Voetballen
We peilden bij Kliksport eerder in de lagere klassen of de bekercompetitie geskipt moest worden en of er weer verplicht uitgeweken moest worden naar het kunstgras in geval van regen. Neem zondag Erp dat wegens een nat veld tot een afgelasting overging. Geen blaam aan de club, maar met dank aan de slappe knieën regeling van de KNVB die dat onbegrijpelijk toestaat. Er zijn ook voorzitters van clubs die willen stoppen onder anderen Edwin van den Boom als preses van Blauw Geel’38. Anderen willen juist weer blijven spelen wat overigens ook de inzet van de KNVB is. Zoveel mogelijk voetballen. De angst bij clubs bestaat ook dat niet gespeelde wedstrijden wegens ruimte gebrek straks niet meer worden ingehaald. De clubs komen door het sluiten van de kantines in financiële problemen. Het spreekt voor zich dat ze reikhalzend uitkijken naar een coulanceregeling uit Zeist en natuurlijk met de eigen gemeenten.

De tijd zal het leren. Voor Blauw Geel’38 wil dat zeggen dat er zondag om 14.30 uur, zonder getrouwen, afgetrapt gaat worden tegen Dongen. Om de woorden van Blauw Geel’38 voorzitter maar eens aan te halen bij collega’s: “In een doodenge entourage”

Programma:
O.S.S.’20 - UNA
HSC’21 - ADO’20
Groene Ster - EVV Echt
Blauw Geel’38 - Dongen
Gemert - Unitas
Hollandia - Hercules
JOS Watergraafsmeer - Westlandia
Hoogland - Quick
DEM - OFC

Stand
1. Hercules 5-13
2. Blauw Geel’38 5-10
3. OFC 5-10
4. Groene Ster 5-10
5. O.S.S.’20 5-9
6. Unitas 5-8
7. UNA 5-7
8. Westlandia 5-7
9. Hollandia 5-7
10. Quick 5-6
11. Dongen 5-6
12. EVV Echt 5-6
13. ADO’20 5-5
14. Hoogland 5-5
15. DEM 5-5
16. Gemert 5-4
17. JOS Watergraafsmeer 5-4
18. HSC’21 5-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant