Joep van der Velden tijdens O.S.S.'20 - UNA. (Foto: Mark Pouwels)

O.S.S.’20 pakt na sterk laatste half uur punt tegen UNA

Voetbal 393 keer gelezen

OSS | O.S.S.’20 leek voor de derde keer op rij in de competitie te gaan verliezen. UNA kwam kort na rust op een 1-3 voorsprong en had de drie punten voor het grijpen. De Ossenaren toonden echter karakter en beloonden een ijzersterk laatste half uur met de gelijkmaker: 3-3.

Na twee competitienederlagen was de winst op Koninklijke HFC afgelopen week goed voor het vertrouwen. Woensdag 28 oktober om 19.45 uur is Tweededivisionist VV Katwijk de tegenstander in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Trainer Bertran Kreekels: “Dit is een heel mooi moment voor de club. En een makkelijke loting hebben we zeker niet gehad.”

Van het opgedane vertrouwen was in de beginfase tegen UNA niets te merken. Al na een paar minuten opende Joey Verhoeven de score namens de bezoekers. Tot overmaat van ramp viel O.S.S.’20-aanvaller Jos Peltzer uit met een liesblessure. Een kleine tien minuten later breidde Mart van de Gevel de score uit. Met een geweldige knal van zeker 50 meter verraste hij doelman Rick van der Leest.

Doelpunt UNA. Foto: Jeroen Engelen

Na een kwartier viel al de 1-2. Door een keepersfout kwam de bal voor de voeten van Julian Calor: 1-2. O.S.S.’20 was ook nog dichtbij de 2-2, maar een kopbal van invaller Brian Campman belandde op de kruising. Net als in de eerste helft kwam UNA in de tweede helft scherp uit de startblokken. Dit keer kwam het tot scoren uit een penalty. O.S.S.’20 protesteerde vanwege de in hun ogen onterecht gegeven pingel, maar Mart van de Gevel wist wel raad met het buitenkansje: 1-3. De gasten kregen ook kansen op de beslissing, maar de 1-4 viel niet.

Tom Pijnenburg op de huid gezeten. Foto: Jeroen Engelen

Aan de andere kant drukte de Osse formatie het gaspedaal in. Kreekels: “We speelden het beste voetbal dat we tot nu toe dit seizoen hebben laten zien. Fris en fruitig, met goed combinatievoetbal in de kleine ruimte en met veel lopende mensen. We hebben UNA van het kastje naar de muur gestuurd. Op basis van het veldspel was het dan ook terecht dat we uiteindelijk de 2-3 (penalty Tim Waterink) en 3-3 (schot Joep van der Velden) maakten. Dit half uur hebben we laten zien waar O.S.S.’20 toe in staat is.” Goed nieuws voor Kreekels is dat Bart Spierings als invaller zijn rentree maakte. De rechtsback was in het bekerduel met Ajax amateurs geblesseerd geraakt.

Tim Waterink. (Foto: Jeroen Engelen)