HBV'er Mart Nuijen, hier met het hoofd trefzeker, is een van de sterkhouders bij de vijfdeklasser.
HBV'er Mart Nuijen, hier met het hoofd trefzeker, is een van de sterkhouders bij de vijfdeklasser. Foto: Hanny van der Linden

'Moeten we het in deze tijd over doelstellingen gaan hebben?'

Voetbal 2.375 keer gelezen

BEERS | HBV is crescendo aan het seizoen begonnen. Qua verliespunten nemen de Beersenaren zelfs de koppositie in de vijfde klasse E in. Het is echter onduidelijk hoe en wanneer het seizoen hervat kan worden. “Wij willen zo snel mogelijk naar de vierde klasse, maar corona overstijgt op dit moment alles”, aldus HBV-hoofdcoach Lucien Roeffen.

Door Martijn Schwillens

“Moeten we het wel over doelstellingen gaan hebben?”, weerkaatst Roeffen de vraag. Niet geheel onlogisch, want het nieuws over de nieuwe coronamaatregelen is een flinke streep door de rekening. “Er moest iets gebeuren met de oplopende cijfers, maar ik baal hier enorm van”, erkent de Cuijkenaar.

Titelfavoriet
Zij het over drie weken, zij het in 2021. Er gaat vanzelf weer een keer gevoetbald worden en dan zal HBV de favoriet zijn voor het kampioenschap in klasse 5E. “We staan nu op zeven punten, maar dat hadden er negen moeten zijn. Tegen Elsendorp hebben we een 2-0 voorsprong weggeven. Dat is een harde leerschool, maar soms heb je zoiets nodig om besef te kweken bij jonge spelers. Promotie is echter een reële doelstelling. Wij willen zo snel mogelijk naar de vierde klasse. Wij lopen ook niet weg voor onze favorietenrol.”

‘HBV is echt een dorpsclub. Die ademt eenheid en gezelligheid. Nu moeten we ook voetballend stappen gaan maken’

Eenheid en gezelligheid
Roeffen begon in augustus aan zijn eerste jaar als coach in Beers. “Ik heb het enorm naar mijn zin bij HBV”, zegt de 47-jarige oefenmeester. “Ik heb drie fantastische seizoenen gehad bij SIOL, maar daar had je als trainer ook te maken met de nodige randzaken. HBV is in die zin echt een dorpsclub. Die ademt eenheid en gezelligheid. Nu moeten we ook voetballend stappen gaan maken. Daarom heb ik in de voorbereiding ook alleen maar tegen vierdeklassers gespeeld. Dat is het niveau waar we naartoe moeten. Daarom hebben we bijvoorbeeld geoefend tegen Maasgouw, een titelkandidaat in de vierde klasse. Daar werden we 5-2 afgeserveerd. Prima, want toen was meteen duidelijk dat we als ploeg nog stapjes moeten maken.”

Beste selectie, maar...
Laat onverlet dat HBV gewoon voor de titel gaat. “Als wij compleet zijn, hebben we de beste selectie in deze klasse”, onderstreept Roeffen. “Met Mart Nuijen, Jeroen Bardoel, Jeroen van Sonsbeek en Kevin Kerstens beschikken we gelukkig over veel scorend vermogen, maar soms wordt er wat anders gevraagd in deze klasse. Tegenstanders proberen je het voetbal onmogelijk te maken en zoeken de grenzen van het toelaatbare op. Overigens vind ik de vijfde klasse E wel beter dan de klasse (5F) waarin HBV vorig seizoen uitkwam. Er zijn een paar ploegen met veel jonge gasten die echt willen voetballen, zoals Boerdonk en VCA. Maar je ziet ook aan bijvoorbeeld VCO dat zij stappen hebben gemaakt en wat kwaliteit erbij hebben gekregen.” Uiteindelijk moet HBV zich ook ‘in de breedte’ verder ontwikkelen. “Ik heb een fijne begeleidingsstaf (Pieter van den Bosch, Bart van Haren en John Janssen). We trainen elke dinsdag met het eerste en tweede elftal bij elkaar. Soms wel met 35 man. Een bewuste keuze, want ons tweede moet nog flink wat stappen maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant