Logo kliknieuws.nl/uden
<p>HVCH - Woezik. (Foto: Ruud Schobbers)</p>

HVCH - Woezik. (Foto: Ruud Schobbers)

Amateurvoetbal in coronatijd (deel 2)

  •   keer gelezen   Voetbal

Het coronavirus slaat ook in Nederland keihard toe. Dit heeft onder andere grote gevolgen voor de amateursport. Maar hoe gaan verenigingen om met deze maatregelen? De komende dagen maken we een rondje langs hoofdtrainers van diverse voetbalclubs uit ons verspreidingsgebied.

Het voornemen van HVCH is om twee keer per week door te blijven trainen in aangepaste vorm. Trainer Roy de Haan: “Dit betekent dat we dit in kleine groepjes van 4 spelers op voldoende onderlinge afstand proberen te trainen. Met de inzet van een assistent-trainer, keeperstrainer en hersteltrainer kunnen we dit goed organiseren, echter zal het op ietwat langere termijn lastig worden hier een goede invulling aan te geven en niet te veel in dezelfde vormen te vallen. Het is jammer dat er geen stip aan de horizon is waar naar toe gewerkt kan worden. De uitdaging is de uitdaging te vinden in het gezamenlijk behouden van basisfitheid en bovenal gezond blijven. Mochten we terugvallen naar 1 training per week of wellicht helemaal geen activiteit meer, dan dienen onze spelers zichzelf fit te houden waarbij het pre-voorbereidingsschema kan worden aangehouden.” Hij vervolgt: “Ik weet absoluut niet waar het naartoe gaat en wat we kunnen verwachten. Ik denk dat iedereen heel goed beseft dat voetbal opeens een bijzaak is geworden. Wel hoop ik stevig dat we na de jaarwisseling nog aan bijvoorbeeld een halve competitie mogen beginnen of er alsnog een soort playoff of toernooi plaats kan vinden.”

Boerdonk
Van HVCH naar vijfdeklasser Boerdonk. Trainer Ger Romeijnders betreurt het stopleggen van het voetbal. “We waren goed uit de startblokken gekomen, wat terug te zien is op de ranglijst. Laat me wel voorop stellen dat ook bij mij het motto geldt: Gezondheid staat voorop!” Ook Boerdonk zoekt naar allerlei mogelijkheden om de groep gemotiveerd en bij elkaar te krijgen. “Afgelopen week zijn we met de groep naar Lifestyle Center Laarbeek geweest. Leuk voor een keer, maar de jongens staan toch het liefst op het veld. We zijn een paar dagen geleden in goed overleg met bestuur en gemeente begonnen aan een geïmproviseerde veldtraining. Het ligt in de bedoeling om dit met in achtneming van de regels voorlopig 1 keer per week te doen. Dit zijn natuurlijk vaak niet echt wedstrijdgerichte trainingen dus je merkt dat bij de spelers de motivatie sneller wegebt. Voor mij aanleiding dit zo 1x per week dan ook even aan te houden. Ik informeer ook bij andere clubs hoe hun dit oplossen. We zitten tenslotte allemaal in hetzelfde schuitje. Laten we hopen dat we de draad zo snel mogelijk weer normaal mogen oppakken en dat er zoveel mogelijk mensen gezond mogen blijven.”

Meer berichten