<p>Lodewijk de Kruif, hoofdtrainer van UDI&#39;19/CSU.</p>

Lodewijk de Kruif, hoofdtrainer van UDI'19/CSU.

(Foto: Peter Kuijpers)

Amateurvoetbal in coronatijd (deel 7)

  •   keer gelezen   Voetbal

Het coronavirus slaat ook in Nederland keihard toe. Dit heeft onder andere grote gevolgen voor de amateursport. Maar hoe gaan verenigingen om met deze maatregelen? Deze dagen maken we een rondje langs hoofdtrainers van diverse voetbalclubs uit ons verspreidingsgebied. Onder hen Lodewijk de Kruif van UDI’19 en Stef Sijbers van tweedeklasser Heeswijk.

“We gaan bij UDI uiterst serieus om met deze situatie. Tot 2 november trainen wij niet op het veld. De spelers volgen een schema en op zaterdag gaan we een middag tennissen. Ondanks de moeilijkheid heeft het gezond en fit houden prioriteit”, vertelt De Kruif. “Over het verloop van het seizoen is het lastig om een voorspelling te doen. Met de recente ontwikkelingen kunnen we op z’n vroegst in januari weer vol starten. Je begint dan feitelijk weer opnieuw en dat is een grote uitdaging.”

Sijbers: “We hadden nogal wat blessures dus we hebben ervoor gekozen om deze eerst allemaal weer rustig blessure vrij te laten worden. Dat we dit jaar nog zouden voetballen dat was een kleine kans. Die kans is nu helemaal verkeken. Bij de club mogen we tot nu toe niet trainen met de seniorenteams maar we zijn aan het kijken wat er kan als er geen nieuwe maatregelen volgen. Voor wat betreft de competitie, dat wordt een moeilijk verhaal om die totaal uit te spelen. Een opzet zou kunnen zijn dat je een halve competitie speelt, daarna de bovenste 7 voor promotie laat spelen (alleen de kampioen promoveert) en de onderste zeven waarbij er twee degraderen. Je speelt dan geen nacompetitie aan het einde van het seizoen. Het ligt natuurlijk allemaal eraan wanneer we weer mogen starten met de competitie en dat weet nu nog niemand”, zegt Stef Sijbers, trainer van voetbalclub Heeswijk. 

Meer berichten