Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Ulysses - Vorstenbossche Boys. (Foto: Anne-Marie van Rossem)</p>

Ulysses - Vorstenbossche Boys. (Foto: Anne-Marie van Rossem)

Van Erp: ‘Spelers van Ulysses gaan voor elkaar door het vuur’

  •   keer gelezen   Voetbal

MEGEN | Ulysses speelde dit seizoen pas één competitiewedstrijd in de vierde klasse H. Vorstenbossche Boys was op de openingsdag met 0-3 te sterk. De Megense club en trainer Manfred van Erp hebben al wel besloten het contract met een jaar te verlengen.

De Geffenaar heeft het goed naar zijn zin bij Ulysses, al is de huidige situatie vanwege het coronavirus natuurlijk apart. “Het is een kleine dorpsclub met veel mensen die betrokken zijn. Na BMC was het wel even wennen voor me, maar het bevalt goed. Ik heb het idee dat de spelers mijn trainingen waarderen, het is verfrissend voor ze. Het spelplezier is terug bij de jongens en de trainingsopkomst is hoog. De jongens willen voor elkaar door het vuur gaan, dat vind ik het belangrijkst. Ze moesten nog wel wennen aan een andere spelopvatting, maar dat komt goed.”

Talent
Van Erp vindt dat er rek in de groep zit. “Het is een mooie mix van ervaren spelers en talentvolle jongens. Maurice van Rossem bijvoorbeeld is een jonge gast die het erg goed doet en met Jordi Vestering staat er een groot talent in de basis. Volgend seizoen verwachten we nog een aantal jeugdspelers die de overstap maken. De toekomst ziet er dus veelbelovend uit. Goed nieuws na is dat na de winterstop Rens Loeffen terugkeert na een lange blessure. Die jongen zorgt voor body op het middenveld. Ook Paul van Lith en Willem Brouwer verwachten we terug na blessures. Goede spelers en ook belangrijk voor de jonge gasten.”

Seizoen
Hoe de rest van het seizoen eruit gaat zien? Van Erp kan alleen maar afwachten. “We kunnen al een tijd niet meer trainen en ik hoop dat de jongens de zelfdiscipline hebben om fit te blijven. Een hele competitie lijkt me bijna niet haalbaar, dat is qua belasting een hele uitdaging. Qua trainingen moeten we dan het nodige gaan veranderen. Maar als het moet, dan doen we dat natuurlijk. Misschien gaan we wel een halve competitie spelen. Voor de KNVB is dit lastig. Ik heb in ieder geval veel zin om van start te gaan.”

Meer berichten