(Archieffoto: sv Ruwaard 1 Facebook)
(Archieffoto: sv Ruwaard 1 Facebook)

‘Ruwaard is hele andere en gezelligere club geworden’

Voetbal 1.668 keer gelezen

OSS | Sv Ruwaard was nog niet eens zo lang geleden qua prestaties één van de minste clubs van deze regio. Inmiddels ziet het er een stuk rooskleuriger uit voor de Osse voetbalvereniging. Niet alleen zitten de prestaties in de lift, de club merkt ook dat de sfeer enorm is verbeterd. “In een aantal jaar tijd is Ruwaard een hele andere club geworden”, aldus bestuurslid Bjorn van Bergen.

Meedoen om de bovenste plaatsen was dit seizoen een ambitie van het eerste elftal van Ruwaard. Vanwege corona kwam het seizoen echter al vroeg stil te liggen en de rest van het verhaal is bekend: er werd een streep door alle wedstrijden gezet. Volgend seizoen gaat Ruwaard 1 opnieuw een poging doen om in de vijfde klasse bovenin mee te draaien. Een groot deel van de huidige selectie blijft en er zijn diverse versterkingen vastgelegd. Er staan nog gesprekken met een aantal andere spelers op de agenda. “We willen op korte termijn richting de vierde klasse. En op lange termijn willen we een stabiele vierdeklasser worden.”

Tweede elftal
Jeugd heeft de Osse club niet meer en de kans lijkt klein dat er een jeugdopleiding in de toekomst weer nieuw leven in wordt geblazen. Dit seizoen ging Ruwaard wel serieus aan de slag met het tweede elftal. “Veel jonge gasten met potentie die er samen iets moois van willen maken. Voor de zondag hadden we wel een trainer, maar de training werd veelal door verschillende mensen gedaan. We willen nu daar iemand vast opzetten, een enthousiaste trainer die graag aan de slag wil met een leuke spelersgroep. Er zijn korte lijntjes met de hoofdtrainer van het eerste elftal.” Geïnteresseerden kunnen hun sollicitatie sturen naar jpvanlent@gmail.com of bjorn.vanbergen@gmail.com.

Toekomst
Van Bergen kijkt met vertrouwen naar de toekomst van sv Ruwaard. “Er hangt echt een fijne sfeer bij de club. We merken dat voetballers hier de laatste tijd graag naartoe komen. Het damesteam zorgt ook voor veel gezelligheid. In onze kantine is het echt heel leuk geworden, wat tevens goed voor de omzet is. Volgend seizoen gaan we nog meer uitpakken om het extra sfeervol te maken. Onze vrijwilligers -die hard bezig zijn geweest om het complex op te knappen- staan te popelen om weer te beginnen om feesten en evenementen te organiseren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant