<p>Robin Voets (L) houdt Roald van Hout van de Bal</p>

Robin Voets (L) houdt Roald van Hout van de Bal

(Fotografie Peter Kuijpers)
+ video & update

UDI’19/CSU nipt kopje onder bij Blauw Geel’38/Jumbo

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL | Bankgigant Rabo had er zelfs een prijs voor over. Wedstrijden tussen UDI’19/CSU en Blauw Geel’38/Jumbo blijven speciaal. Dat dateert al vanuit de historie van beide clubs. Ooit gespeeld achter café Van den Broek in Uden, maar ook op het beruchte veld van Jas van Zutphen aan de Udenseweg in Veghel. Mooie nostalgie met heerlijk wollige verhalen. Gisteren troffen de teams elkaar in Veghel en dat was na 10 augustus 2019 bijna twee jaar geleden. 

Door: Peter Kuijpers

De Udense selectie trainde tot 1 juli door en nam toen een zomerstop. Afgelopen week werden de trainingen weer hervat. Gezien de nog heersende bouwvakvakantie bij lange na niet compleet. Trainer Lodewijk de Kruif verwoordde het na afloop allemaal voor de snorrende Kliksportcamera. Maar liefst zes spelers van zijn selectie verkeren nog in warme oorden. Voor Blauw Geel’38-trainer Niels van Casteren was het verhaal al niet veel anders. De Herpenaar onderbrak zijn vakantie en zat op de bank in Veghel. Zijn honneurs werden de afgelopen waargenomen door assistent-trainer Geert Scheepers. Spits Lars Loermans is met een enkelblessuren zeker voor zes weken niet inzetbaar. De Kruif moet het nog doen zonder assistent. De benaderde John van Geenen zag er uiteindelijk toch vanaf.

Paal
Blauw Geel’38 nam duidelijk het initiatief in de wedstrijd en waren veelvuldig in het domein van doelman Ralph Vos te vinden. Maar het centrale duo Van der Linden en Tieben hielden de poort goed op slot. De eerste gevaarlijke actie kwam van het Udense perpetuum mobile Tufan Koca die zijn inzet op de paal zag belanden. Veghelse testdoelman Emilio Crusat zat er met zijn handen bij, maar het was even een schrikmomentje voor de Veghelaren. Blauw Geel hield het bij schotkans voor Danny Verbakel en een inzet van Ben van den Nieuwenhof die rakelings naast ging. 

Gelijkmaker
De 1-0 viel in de 38e minuut en was het (hij weer) de opgekomen verdediger Robin Voets die met het hoofd wist te scoren. Na rust ging het niveau behoorlijk onderuit. Vooral de eindpass ontbrak waar UDI’19 counterde en bij tijden de wedstrijd naar zich toetrok. De in die fase viel de verdiende gelijkmaker door Roald van Hout. Hij verraste de ver naar vorenstaande Blauw Geel’38 verdedigers en kogelde in de lange hoek raak 1-1. Toch zou er na veel gewissel alsnog een winnaar komen. Koen van der Zanden was het die een misverstand in de defensie van de tricolores slim wist te benutten: 2-1. Blauw Geel’38 werd in Veghel voor de tweede maal winnaar van de Rabo-Cup. Op basis van de sterke eerste helft acceptabel te noemen. De Veghelaren maken zich op voor het toernooi bij OJC Rosmalen, UDI’19 speelt komende zaterdag de traditional tegen Gemert op de Smelen in Odiliapeel.


Begin opstelling Blauw Geel’38: Emilio Crusat, Jay van Boxtel, Tom Dekkers, Migiel Zeller, Sjaak Egmond, Robin Voets, Niels Wouters, Mark Dobbelsteen, Ben van den Nieuwenhof, Koen van der Zanden, Danny Verbakel.

Begin opstelling UDI’19: Ralph Vos, Noud Kroon, Willem Tieben, Thijs van der Linden, Dick Smits, Tufan Koca, Dennis Janssen, Wietse van Lankveld, Roald van Hout, Jeroen van Schoonhoven, Gijs Toonen. 

Meer berichten