Koen van der Zanden samen met Niels Wouters afgelopen seizoen in Echt
Koen van der Zanden samen met Niels Wouters afgelopen seizoen in Echt (Foto: Gerard Beekmans)

EVV Echt nieuw obstakel in Blauw Geel’38/Jumbo plannen

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL | De ouverture van de competitie is voor Blauw Geel’38 matig verlopen. Van O.S.S.’20 wisten de Veghelaren vooraf dat het zwaar kaliber zou zijn. De 0-2 nederlaag is om die reden wel verklaarbaar. Jazeker, er waren er kansen, maar die werden niet benut. Iets wat de Ossenaren overigens wel deden: matig voetballen, maar wél winnen. Zondag reist Blauw Geel’38 af naar Noord-Limburg waar op ‘In De Bandert’ EVV Echt wacht. De Limburgers wonnen zondag met 0-1 in Haaksbergen bij HSC’21 door een doelpunt van Björn Stassen in de 74e minuut.

Door: Peter Kuijpers

De resultaten van Blauw Geel’38 uit bij EVV Echt zijn niet erg hoopgevend. De laatste drie wedstrijden op De Bandert werden alle drie verloren. Er werd zelfs niet één maal gescoord wat het nog schrijnender maakt. Toegegeven: het zijn maar cijfers en de van de drie thuiswedstrijden werden er tenslotte twee gewonnen en eenmaal werd het 0-0. Wat zegt het de competitie is nog pril en volgen er nog 33 wedstrijden. De voormalige spits van Blauw Geel’38 Rick Polman is er niet meer bij en vertrok dit seizoen naar Hoofdklasser EHC/Heuts. Trainer is Leo Beckers die in 2017 de club verliet, maar inmiddels weer op het schild gehesen en opnieuw de trainer is van de Echtenaren.

Doelpunten
Niels van Casteren kijkt nog even terug naar de ontmoeting met O.S.S.’20: “Met O.S.S.’20 zagen we een van de sterkere teams uit deze competitie. Toch kregen we drie dikke kansen. Alleen scoorden we niet. O.S.S.’20 deed dat wel. Bovendien gaven we de doelpunten te gemakkelijk weg. Zondag EVV, inderdaad we moeten daar eindelijk maar eens een resultaat boeken. We zijn er klaar voor al hebben we nog een paar pijnpuntjes. Lars Loermans en Mark Dobbelsteen bijvoorbeeld zijn er in Limburg in ieder geval nog niet bij. Daarentegen is Niels Wouters weer terug en hebben we aanvallend wat meer mogelijkheden. Ik heb er een goed gevoel bij en gaan het zien komende zondag”, zegt Niels van Casteren vast beraden.

Klus
Blauw Geel’38 trainde donderdag vrij volledig. Lars Loermans lijkt aardig op weg en hoopt zijn rentree binnen een paar weken te maken. Mark Dobbelsteen is ook nog niet zover. Beiden trainden nog apart. Zondag wacht de klus in Echt, waar verder Unitas, Westlandia en ADO’20 deze maand de tegensanders zijn voor de Veghelaren. De maandafsluiting vindt op zondag 26 september plaats op Molenbroek. Gemert speelt dan gastheer voor Blauw Geel’38. De enige superderby overigens die deze competitie voor beiden rijk is. Normaal een zaterdagavondduel, maar nu een keer op zondag omdat Gemert midweeks al bekert tegen TEC. Op De Bandert in Echt fluit scheidsrechter Lorenzo Cairo uit Den Bosch om 14.30 uur voor aanvang.

Lorenzo Cairo is zondag in Echt de scheidsrechter (Foto Peter Kuijpers)

Programma voor komend weekend:

EVV/Echt-Blauw Geel’38/Jumbo
DEM-Hoogland
O.S.S.’20-ADO’20
Westlandia-Hercules
OFC-HSC’21
JOS/Watergraafsmeer-Hollandia
Unitas-Quick
Gemert-Dongen
UNA-Groene Ster
Meer berichten