Tufan Koca (R) opent met 1-0 voor UDI'19
Tufan Koca (R) opent met 1-0 voor UDI'19 (Foto: Peter Kuijpers)
+Video

UDI’19/CSU start goed, maar zakt weg, Nuenen verbolgen door niet geziene handsbal

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN | Het team van trainer Lodewijk de Kruif is de competitie 2021-2022 goed begonnen. In ieder geval qua resultaat omdat de ploeg met 1-0 won van RKSV Nuenen. Al na zeven minuten was het rechtsachter Tufan Koca die snoeihard binnen kogelde. De UDI’19-aanvoerder kreeg de bal van keeper Jeroen Keeris van Nuenen die hem niet klemvast kon houden. Verder werd de wedstrijd stroperig en bleef het gevaar van de gelijkmaker hangen die er uiteindelijk niet kwam. 

Door: Peter Kuijpers

Een verhaal vooraf. Trainer De Kruif kon spits Jeroen van Schoonhoven niet plaatsen in de basisopstelling. Van Schoonhoven was niet fit, maar viel wel in de tweede helft in. Nieuwe namen zijn Dennis Janssen en spits Jaouad Chraou. Laatstgenoemde mag voor de Udense treffers zorg dragen. Op deze druilerige zondag viel het publiek wat tegen. UDI’19/CSU was ooit een grote publiekstrekker, maar dat is helaas voltooid verleden tijd en niet alleen in Uden. Thuisclub UDI’19/CSU trok snel van leer. En na 7 minuten konden de armen al de hoogte in. Keeper Jeroen Keeris van Nuenen kreeg in hard schot niet onder controle en was de rappe Kocu ter plekke om dit snoeihard af te straffen: 1-0.


Roald van Hout probeert langs Jasper de Jonge te komen

Wibe van Rooij
De Udenaren probeerde het nog wel, maar de drang en drift kakte wat in. Met de vijfmans achterhoede kwamen de backs in balbezit vaak mee naar voren als extra aanvallers, maar dat stokte. Nuenen was dicht bij de gelijkmaker, maar Wibe van Rooij schoot centimeters naast. Na 35 minuten moest spits Chraou geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Simon Cuppen. Meer dan een incident met Metin Alkir viel er niet te beleven in de eerste helft. Alkir maakte zich onnodig druk na een botsing met een Nuenen-speler waar niet veel aan de hand was. De van Woezik afkomstige middenvelder moest door medespelers tot de orde geroepen worden.


Drukte in de Nuenense zestien, Max Verkuijl schept koppend ruimte

Rood
Na rust kwam Van Schoonhoven voor Alkir in de spits voetballen. Nuenen begon goed en pegelde Dylan Giels hard op doel waar Ralph Vos de bal met een reflex over kon tikken. De plannen van de Nuenenaren waren duidelijk al miste de ploeg van trainer Maurice Verberne de echte kracht en klasse om dit te forceren. Waar Van Schoonhoven in de 59e minuut dicht bij de 2-0 was, zag hij zijn inzet door een Nuenen-verdediger van de lijn gehaald. De Kruif haalde Tufan Koca en Roald van Hout naar de kant met een dubbele wissel. Voor hen kwamen Thijs van der Linden en Noud Kraan. Amper na die wissel kwamen de tricolores goed weg. Een handsbal in de zestien van UDI’19 bleef buiten het gezichtsveld van scheidsrechter Maurice Pijnenburg uit Udenhout, maar er was er wel degelijk een. Een massaal Nuenens protest, Pijnenburg had het niet gezien. Het einde werd rommelig met nog een rode kaart voor Wibe van Rooij. De voormalige speler van Prinses Irene kegelde onnodig Lars van Geelkerken onderuit en moest spitsroede lopen langs de Bultside. De stand bleef zoals hij na 7 minuten al was 1-0 en pakte de Udenaren een belangrijke driepunter.


UDI’19/CSU Ralp Vos, Tufan Koca (65. Thijs van der Linden) , Dick Smits, Willem Tieben, Wietse van Lankveld, Roald van Hout (65. Noud Kraan), Stijn van den Broek , Lars van Geelkerken, Dennis Janssen, Metin Alkir (45. Jeroen van Schoonhoven), Jaouad Chraou (35. Simon Cuppen)

Uitslagen Hoofdklasse B Zondag        

Baronie-Longa’304-1
UDI’19/CSU-RKSV Nuenen1-0
Silvolde-Moerse Boys3-1
RKSV Minor-sv Meerssen2-1
Vrij-OJC Rosmalen
Hasteren-AWC3-2
RKZVC-Orion2-0
EHC Heuts-Juliana’311-2
Meer berichten