<p>Wedstrijdbeeld uit UDI&#39;19-SV Meerssen in het seizoen 2018-2019.&nbsp;</p>

Wedstrijdbeeld uit UDI'19-SV Meerssen in het seizoen 2018-2019. 

(Foto: UDI'19)

UDI’19 kan goede zaken doen tegen laagvlieger SV Meerssen

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN | Het leven lacht UDI’19/CSU momenteel tegemoet. De Udense hoofdklasser is goed begonnen aan het seizoen met twee (kleine) overwinningen. Die tegen Nuenen op de openingsdag werd verwacht; de winst tegen Juliana’31 afgelopen weekend in Malden was vooral een mooie opsteker. Komende zondag wacht SV Meerssen, dat slecht aan het seizoen begonnen is, maar evengoed een rol van betekenis wil spelen in de Hoofdklasse B.

Lodewijk de Kruif was afgelopen zondag duidelijk in zijn oordeel. “Uitslag prima, uitvoering matig.” Zeker in balbezit wil de ervaren Edenaar meer zien van zijn ploeg. Dan is het fijn als je als ploeg al zes punten op zak heeft. Kritiek is nu eenmaal gemakkelijker te pruimen als de lach dicteert op het trainingsveld. En reden tot lachen is er dankzij een goede seizoensstart (twee zeges, nul tegendoelpunten) absoluut op sportpark Parkzicht.

Koppositie lonkt...
Bij SV Meerssen hangt de vlag er iets anders bij. De Zuid-Limburgers begonnen het nieuwe seizoen met een gevoelige nederlaag in de derby tegen RKSV Minor (2-1). Zondag werd het 2-2 tegen Halsteren. Bij een overwinning wordt een goede seizoensstart een perfecte ouverture en nestelt UDI’19 zich mogelijk aan kop, omdat koploper Baronie een zware tegenstander treft met OJC. Eerst maar eens winnen van Meerssen, zal De Kruif denken. De Limburgers werden voorafgaand aan het seizoen door meerdere coaches getipt als outsider voor het kampioenschap. UDI’19/CSU - SV Meerssen is zondag 12 september om 14.00 uur in Uden.

Meer berichten