<p>Jordy Spooren bovenste rij tweede van links. (Foto: www.amsteleind.nl)&nbsp;</p>

Jordy Spooren bovenste rij tweede van links. (Foto: www.amsteleind.nl) 

Jordy Spooren (Margriet): ‘Binnen een paar jaar willen we promoveren’

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS | Met zijn 26 jaar is Jordy Spooren één van de oudste, meest ervaren spelers in de selectie van Margriet. Dat wil wel zeggen hoe jong, maar ook talentvol de Osse selectie is. Spooren is ambitieus en legt de lat hoog. “We willen binnen 1 a 2 jaar naar de 2e klasse. Als kampioen of via de nacompetitie, dat maakt niet uit.”

Vorig seizoen startte Margriet uitstekend in de derde klasse. De eerste vier wedstrijden werden allemaal gewonnen, maar toen kwam corona en werd er een streep door het seizoen gezet. “Zo’n goede start zorgde natuurlijk voor vertrouwen. Jammer dat we toen het deksel op de neus kregen, erg zuur. Maar het vertrouwen is nog steeds aanwezig en de sfeer in de groep is uitstekend. We hebben vrijwel dezelfde selectie als vorig jaar, alleen is helaas Luuk Haas vertrokken. Daartegenover staat de komst van talentvolle jeugdspelers. Er staat een mooie mix van talenten en ervaren spelers.”

Margriet
Spooren is een echte Margriet-jongen. Hij doorliep er de jeugdopleiding, brak door richting eerste elftal en was jarenlang basisspeler. In 2017 maakte hij de overstap naar HVCH, maar twee jaar later keerde hij terug bij zijn oude liefde. “Ik heb een supertijd gehad bij HVCH, maar moest er stoppen vanwege mijn werk. Bij Margriet kwam ik in een warm nest terecht. Met mijn club ga ik graag hogerop. We roepen al jaren dat we naar de tweede klasse willen en we spelen ook op een te laag niveau. Binnen een paar jaar willen we promotie afdwingen.”

Jeugdtrainer
Naast zelf voetballen is Spooren trainer van de O17 van Margriet. “Ik heb in het verleden meerdere jaren een eigen team gehad, maar dat kwam door werk stil te liggen. Nu lukt het weer en krijg ik de kans van de club. Ik ben er blanco ingestapt en heb er zin in. Er zit heel veel talent binnen de vereniging en die willen we helpen in hun ontwikkeling.”

Cito
Komende zaterdag speelt Margriet de tweede bekerwedstrijd tegen Cito. Margriet won het eerste duel met 0-4 bij WHV, Cito gaf stadsgenoot DESO met 6-2 klop. Spooren: “Als derdeklasser zijn we favoriet om deze groep te winnen, maar andere ploegen zullen gebrand zijn om ons te kloppen. En derby’s zijn altijd wedstrijden op zich. We willen zo ver mogelijk in de beker komen en natuurlijk willen we graag winnen van Cito. Ze hebben een goed team, maar ik heb er vertrouwen in dat we ze verslaan. Ze zijn technisch en sterk in de kleine ruimte, dus wij moeten ze geen ruimte geven en er bovenop zitten.”

Meer berichten