<p>Sjaak Egmond kreeg rood bij Westlandia</p>

Sjaak Egmond kreeg rood bij Westlandia

(Foto: Gerard Beekmans)

Blauw Geel’38/Jumbo kopje onder bij Westlandia, rood voor Sjaak Egmond

  •   keer gelezen   Voetbal

NAALDWIJK | Blauw Geel’38 speelde een uur lang in ondertal. Sjaak Egmond kreeg in de 34e minuut rood voor het neerhalen van Anwar Beeldstroo. Van Veghelse kant uit gewogen als zwaar gestraft, maar de lezing uit Naaldwijk stond daar haaks op. Dat het een moeilijke middag zou worden was vanaf dat moment een uitgemaakte zaak. Na rust weigerde Blauw Geel’38 de riante mogelijkheden in klinkende munt om te zetten. Westlandia hield het simpel en liep uit naar de uiteindelijke 3-0 eindscore.

Bij Blauw Geel’38 maakte na een maandje rust aanvoerder Mark Dobbelsteen zijn rentree. Diepe spits werd Niels Wouters, met Verbakel, Van der Zanden en Van den Nieuwenhof daar pal achter. Achterin het vertrouwde beeld met Zeller en Voets centraal en Egmond en Van Boxtel op de flanken. Tom Dekker mocht weer plaatsnemen op de bank. Vince Duits en Ymanuel Hurkmans moest wegens fysieke ongemakken vooraf al afhaken voor het duel in Naaldwijk. Voor rust was Blauw Geel’38/Jumbo voetballend beter, maar Westlandia ving de Veghelaren goed op en waren er amper kansen. De rode kaart voor Sjaak Egmond was vervelend voor de Veghelaren. Egmond kwam een fractie te laat, maar scheidsrechter Johan Jensch uit Almere was resoluut en trok rood. Hoe dan ook mocht Egmond voortijdig gaan douchen.

Dikke kansen
Na rust kwamen de gastheren al snel op 1-0. Jedsel Markes werd gelanceerd en schoot snoeihard raak. Blauw Geel’38 bleef voetballen kreeg twee dikke kansen. Vervolgens Koen van der Zanden en Ben van den Nieuwenhof kwamen één op één met keeper Jack Morauw, maar die liet zich niet verschalken. Ook Tijn Bosch schoot rakelings naast. Toch viel de 2-0 door Memisoglu tegen de verhouding, maar bij Blauw Geel knapte er wat. Dat invaller Olek Mrowicki de 3-0 mocht bepalen was leuk voor hem, maar louter interessant voor de statistici onder ons.

Niels van Casteren
Trainer Niels van Casteren hield geen best gevoel over aan de wedstrijd. Niet zozeer het verlies, maar het aantal gemiste kansen zat de Blauwgeel-trainer hoog. “Die ballen moeten er in het waren honderd procent kansen, dat is zo jammer. We hebben een resultaat laten liggen. Het zure is dat we over de hele wedstrijd de meeste kansen hebben gecreëerd, maar hij moet er wel een keer in. Hun krijgen er drie en die maakten ze ook fantastisch af.” Het rood voor Sjaak Egmond gaf discussie. “Ik vond het behoorlijk zwaar. Geel had hier ook gekund. Sjaak was te laat met een sliding en raakte zijn voet. Hij ging voor de bal en niet voor de man. Ik ken scheidsrechters die daar dan geel voor trekken. Dan voetbal je een uur met tien man en dat breekt je op. Toch ben ik niet ontevreden hoe we het opgepakt hebben, maar ze moeten erin en dat gebeurde niet. We hebben onszelf in de voet geschoten. Volgende week beter als ADO’20 komt.”

Blauw Geel’38/Jumbo Emilio Crusat, Sander Egmond (34. Rood) Migiel Zeller, Robin Voets, Jay van Boxtel, Mark Dobbelsteen (81. Wouter op den Camp), Tijn Bosch (62. Hadi Barglan), Danny Verbakel (41. Bram Besems), Koen van der Zanden, Ben van den Nieuwenhof (81. Tom Dekkers), Niels Wouters (81. Lars Loermans).

Meer berichten