<p>DESO - WHV.</p>

DESO - WHV.

DESO krijgt gelijk van het hof en kijkt positief naar de toekomst

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS | DESO hoeft geen bedrag van zo’n 240.000 euro te betalen aan het gezin van de inmiddels overleden Berry van der Horst. De voormalig geldschieter en penningmeester van de Osse voetbalvereniging had dat bedrag geëist in een hoger beroep.

Van der Horst was jarenlang de grote man bij DESO. De club promoveerde van de zesde klasse vrijwel jaarlijks en schopte het zelfs tot de Hoofdklasse. In november 2017 kwam echter een einde aan de ‘liefde’ tussen de Ossenaar en de club. Van der Horst stopte als penningmeester, maar wilde zo’n 240.000 euro terug omdat dat geld een lening geweest zou zijn. DESO bestreed dat en kreeg van de rechtbank gelijk. In hoger beroep deelt het hof die mening. “Het is nu 1-0 voor ons, maar we zijn nog niet klaar”, aldus het bestuur. “Er is een groot bedrag aan sponsorinkomsten van de club op zijn eigen rekening gezet. Bovendien is de gehele inventaris van de kantine meegenomen, plus bijvoorbeeld alle tassen en kleding. We proberen via een tussenpersoon met zijn gezin een schikking te treffen, maar anders willen we via de rechtbank het volledige bedrag terug. Willen ze niet meewerken, dan wordt er beslag gelegd op bezittingen.”

Groei
DESO ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. De laatste maanden hebben zich twintig nieuwe sponsors gemeld. “En we groeien ook qua aantal leden. Vorig seizoen hadden we twee seniorenteams, nu zijn er een heren- en damesteam bij gekomen. En als we kijken naar de publieke belangstelling langs de lijn en de gezelligheid in de kantine, dan belooft dat veel voor de komende jaren.”

Meer berichten