<p>Olympia&#39;18 kende in de beker geen genade met Rhode.</p>

Olympia'18 kende in de beker geen genade met Rhode.

(Foto: Bas Delhij)

1C: ‘Handhaving is een doel voor Rhode, maar we willen graag meer laten zien’

  •   keer gelezen   Voetbal

Een favoriet in de eerste klasse C is lastig om aan te wijzen. De voorgaande jaren was het aardig aan elkaar gewaagd en bovendien zijn er bij diverse clubs flink wat mutaties geweest. Hoe gaan de ploegen uit ons verspreidingsgebied het doen? Een mooi affiche is die tussen Rhode en HVCH.

HVCH won in de beker met 0-2 van DAW Schaijk, verloor met 0-2 van TOP en speelde met 1-1 gelijk tegen Prinses Irene. Rhode versloeg Volkel met 1-3, maar kreeg klop van Sparta’25 (5-2) en Olympia’18 (5-1). Rhode-trainer Hans Lathouwers spreekt van een voorbereiding met ups en downs. “Dat komt ook vanwege de vele blessures die we hadden. Inmiddels gaat het weer wat beter zodat we vol vertrouwen uitzien naar de eerste competitiewedstrijd tegen HVCH. Dat is een geduchte tegenstander die al jaren op niveau meedraait. Na een vervelende periode van corona zijn we blij dat we weer mogen beginnen.”

Realistisch
Het eerste doel van Rhode lijkt handhaving. “We blijven met de club realistisch. De eerste klasse is een redelijk hoog niveau voor ons. We proberen er het beste van te maken en erin blijven is natuurlijk een doel. Maar ik vind dat te makkelijk en we willen graag meer laten zien. Met heel veel inzet denk ik dat we een heel eind mee kunnen.”

Eerste klasse C:
Rhode - HVCH
Erp - Woezik
Leones - Berghem Sport
TOP - Nemelaer
FC Eindhoven AV - Best Vooruit
Alverna - NEC
EFC - Brabantia

Meer berichten