<p>UDI&#39;19 speelt zondag thuis tegen SV Orion.</p>

UDI'19 speelt zondag thuis tegen SV Orion.

(Foto: Peter Kuijpers)

Met Orion treft UDI’19 een onbekende tegenstander

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN | UDI’19/CSU vervolgt zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen SV Orion. De Nijmegenaren vormen een onbekende tegenstander voor de Udense hoofdklasser, die vertrouwen zal hebben geput uit het gelijkspel bij Moerse Boys.

UDI’19 was in Klein-Zundert de onderliggende partij, maar dankzij een uitstekende doelman Ralph Vos en de bereidheid om voor elke meter te knokken, kon een gelijkspel over de streep worden getrokken. De tweede ‘nul’ in vier wedstrijden is ook prettig. Met Orion treft UDI’19 zondagmiddag op het eigen Parkzicht een tegenstander waartegen het nog nooit eerder speelde in competitieverband. De Nijmegenaren kennen een lange geschiedenis in de lagere reeksen van het amateurvoetbal. Dankzij een dubbelde promotie in 2019 en 2020 is Orion nu actief in de Hoofdklasse B. Daarin kwamen UDI’19 en Orion elkaar vorig seizoen in die paar potjes die de amateurs gegund waren, niet tegen elkaar in actie.
SV Orion staat in de middenmoot met vier punten uit evenveel wedstrijden. De enige overwinning werd op het eigen (overigens prachtige) hoofdveld behaald. EHC werd thuis met 2-0 verslagen.

Routiniers er weer bij?
UDI’19 zal zich willen handhaven in de top-5. Daarvoor is een overwinning eigenlijk gewenst. Trainer Lodewijk de Kruif kon vorige week in Klein-Zundert niet beschikken over Dennis Janssen en zag Raoul van Hout al vroeg uitvallen. De beide sterkhouders zijn belangrijk voor dit UDI en dus hoopt de oefenmeester uit Ede het tweetal morgen weer in te kunnen zetten. Het treffen op Parkzicht begint om 14.00 uur.

Meer berichten