<p>Migiel Zeller kopt, maar zal later de wedstrijd niet afmaken</p>

Migiel Zeller kopt, maar zal later de wedstrijd niet afmaken

(Foto: Gerard Beekmans)

Blauw Geel’38/Jumbo vergeet te winnen tegen Gemert, weer eindigen Veghelaren met tien man

  •   keer gelezen   Voetbal

GEMERT | Veel publiek, prachtig weer en een heerlijk affiche. Ingredienten die zorgdragen voor veel publieke belangstelling. Die waren zeker vanmiddag op Molenbroek waar Blauw Geel’38 gezien de kansen nog het slechtste wegkwam. Ondanks dat Migiel Zeller er het laatste half uur eraf moest na een tweede gele kaart was Gemert niet bij machte om het gehavende Blauw Geel’38 op de knieën te krijgen. Sterker nog de Veghelaren hadden nog kansen op de winst, maar waren niet sterk in de afrondingen. Keeper Emilio Crusat liet zien waar hij voor naar Veghel was gekomen met sterk keeperswerk. 

Niels van Casteren trad aan met een compleet andere voorhoede in vergelijk met duel van afgelopen zondag thuis tegen ADO’20. Ben van den Nieuwenhof, Vince Duits en Danny Verbakel keerden terug in de aanvalslinie. Bram Besems verving Sjaak Egmond en deed dat tot tevredenheid. Bijna van acquit af waren de Veghelaren het die de lijnen uitzette op Molenbroek. Gemert -toch als favoriet gestart- liet zich volkomen verrassen door het team van Niels van Casteren: “Wij hadden hier echt moeten winnen vandaag, maar dan moet je wel scoren en die kansen waren er, jammer.” Blauw Geel’38 heerste vooral in de eerste helft waar de mannen van Reinald Boeren niet mochten klagen.


Foto: Gerard Beekmans 

Na rust oogde Gemert wat vermoeid. Wellicht dat de bekerpot nog in de Gemertse kuiten zat, maar echt lopen deed het maar amper. Vince Duits en Ben van den Nieuwenhof kregen kansen, maar de bal ging over of kwam in handen van de Gemertdoelman Tielemans. Na een kwartier spelen vergreep Migiel Zeller zich aan Joost Habraken wat voor hem het tweede geel betekende. Van Casteren zag het anders: “Dit was niet nodig, zo zwaar was het niet. Als je zulk een kaart trekt moet je als scheidsrechter overwegen of het ook rood moet zijn, want dat is het tenslotte. We bleven in de noodgedwongen omschakeling nog gevaarlijk, maar winst zat er niet in. Achteraf moet je dan blij zijn ook al gezien de rode kaart die je oploopt.” Een puntje hielden de Veghelaren over aan het duel wat na twee nederlagen wel weer welkom was.

Blauw Geel’38/Jumbo : Emilio Crusat, Jay van Boxtel, Migiel Zeller (59. Rood), Robin Voets (75. Tom Dekkers), Tijn Bosch (65. Lars Loermans), Mark Dobbelsteen, Bram Besems, Koen Van der Zanden, Ben  Van de Nieuwenhof (87. Niels Wouters)  Danny Verbakel, en Vince Duits.

Gemert:  Tielemans; Leijten, Brugmans, Van Loon, Van den Broek, Lammers, Ben Rouba (70. Falkenstein), Habraken (75. Meyssen), Den Dekker, Daniels, Kemper

Derde divisie B:
O.S.S.’20 - Groene Ster 2-0
HSC’21 - Hollandia 2-2
EVV Echt - Dongen 1-1
OFC - Hoogland 4-0
Gemert - Blauw Geel’38 0-0
UNA - Quick 2-1
JOS Watergraafsmeer - DEM 2-0
Westlandia - Unitas 3-4
ADO’20 - Hercules 4-2

Stand
1. OFC 6-16
2. O.S.S.’20 6-12
3. Gemert 6-12
4. UNA 6-12
5. Hercules 5-10
6. Unitas 5-10
7. JOS Watergraafsmeer 6-9
8. ADO’20 6-9
9. Westlandia 6-8
10. Groene Ster 6-8
11. EVV Echt 6-7
12. Quick 6-7
13. Blauw Geel’38 6-7
14. Dongen 6-6
15. Hollandia 6-3
16. Hoogland 6-3
17. HSC’21 6-2
18. DEM 6-2

Meer berichten