Trainer Michiel Jans probeert zijn Volkel te laten scoren
Trainer Michiel Jans probeert zijn Volkel te laten scoren (Foto: Peter Kuijpers)

Overkomt Volkel opnieuw een zwaar seizoen? Heeswijk gaat voor eerste seizoenwinst

  •   keer gelezen   Voetbal

Ongemerkt zijn we zo oktober in gegleden. De wijnmaand, voor de liefhebbers dan. Wij houden het op voetbal. Zondag de tweede ronde het voetbal draait voor we het weten op volle toeren. Het corona-monster lijkt te zijn bezworen we kunnen vol aan de bak. Mooie wedstrijden. Waren de eerste winstpartijen uitschieters? We gaan het zien en nemen ze onder de loep. 

Door: Peter Kuijpers

Helvoirt – Volkel
Als je het bekerprogramma nakijkt van Helvoirt was het verwonderlijk dat het EVVC zo ruim wist te kloppen zondag. Helvoirt eindigde onderaan met nul punten en een negatief doelsaldo van 2-14. Maar toch was de 0-4 bij EVVC, een uitslag die stond. Zondag komt Volkel naar Helvoirt. De Volkelaren verloren met 0-2 van Emplina. Veel, heel veel kansen wisten de mannen van trainer Michiel Jans niet te laten renderen. De laatste twee duidelijk gemankeerde seizoenen gaven ook al weinig hoop. Om niet in mineur te eindigen gaat Volkel wellicht zondag verrassen in Helvoirt.

Vianen vooruit – SVSSS
Vianen Vooruit pakte in een noodescape alsnog, overigens wél verdiend, een punt bij CHC. SVSSS zwijnde behoorlijk en won in de dying seconds van de wedstrijd van Heeswijk. Zondag op het eigen sportpark gaan de mannen van Joost Janssen voor de winst. Even ter herinnering op 13 oktober 2019, (de meest recente ontmoeting) won Vianen Vooruit het duel met SVSSS met 7-0. Jeroen Bardoel plaatste toen na rust een puntgave hattrick. Trainer Joost Janssen legt het uit: “Zondag was inderdaad een achtbaan aan emoties. Bij momenten hadden we het onder controle, maar CHC heeft de kwaliteit om uit het niets toe te slaan. Ook aan de bal maakte CHC het ons in fasen erg moeilijk. Maar daar kunnen we goed mee omgaan. Uiteindelijk mogen we tevreden zijn met één punt en ons spel, maar vooral met de manier waarop als team hebben gepresteerd. Iedereen is fit, al merk ik wel dat de belastbaarheid door het lange stilliggen van de competities nog niet optimaal is. SVSSS is een tegenstander waar ik weinig van weet. Met Venhorst hebben wij er één keer tegen gespeeld. Ik hoor dat het een goed voetballend team is, maar dat zien we zondag wel. Wij gaan uit van onze eigen kracht”, aldus Joost Janssen, trainer van Vianen Vooruit.


Jeroen Bardoel scoorde een hattrick tegen SVSSS. (foto Hannie van der Linden)

Prinses Irene – Volharding
Volharding kreeg zondag op het eigen Soetendaal nog wel degelijk kansen op de eindzege, maar moest toch volstaan met een draw van 2-2. Prinses Irene ging met klein verschil onderuit bij DAW in Schaijk wat zegt het. In ieder geval een open duel op De Schellen komende zondag. Op het mooie complex van Prinses Irene zal scheidsrechter Briene om 14.30 uur de teams tot voetbal manen. 

Olympia’18 – EVVC
Een wat gelukkig zege voor het team uit Boxmeer afgelopen zondag in de ‘dying seconds’ van het duel met Venhorst. Hoe dan ook drie punten kon trainer Wil Beijer aftikken voor zijn team. EVVC kent wat fysieke problemen. Die zijn zo ernstig dat zelfs een blik JO-19 junioren moest worden open getrokken om te kunnen voetballen. Beijer nuanceert: “Ik denk dat elke club op dit moment zijn eigen problemen heeft na de pandemie. EVVC is een ploeg die altijd vanuit een goede organisatie speelt met een paar goede spelers. Wij zullen of moeten deze tegenstander zeker niet onderschatten gezien het spel wat we tegen Venhorst hebben laten zijn er nog voldoende verbeterpunten. Op dit moment heb ik alleen Mustafa Yilmaz in de ziekenboeg.” CHC – Real Lunet wordt al op zaterdag gespeeld, tis maar een gratis tip Wil. Volgende week is CHC jullie tegenstander. 

Heeswijk – Venhorst
Ooit een wedstrijd die tot drie maal toe werd afgelast. Beiden teams dit seizoen met een nieuwe trainer. Bij Heeswijk treffen we comeback kid Theo van Lieshout, bij Venhorst is dat Michaël van Doren als vervanger van de naar Vianen Voortuit vertrokken Joost Jansen. Nog meer vergelijkingen: beide trainers begonnen hun nieuwe baan met een nederlaag. Nou spelen we niet in Griekenland waar bewapende voorzitters (PAOK-voorzitter Savvidis) ooit met-pistool het veld betraden en trainers zich vaak na een nederlaag ter verantwoording worden geroepen. In Heeswijk en Venhorst zijn de voorzitters Maarten Lucius van Heeswijk en Wilbert Donkers van Venhorst gelukkig van een andere allure.

Energie
Theo van Lieshout komt nog even terug op het verlies van zondag, maar kijkt ook vooruit: “Afgelopen zondag inderdaad een zuur verlies, maar wel een verlies waar we verder mee kunnen als groep. Komende zondag Venhorst thuis wat de laatste jaren altijd een lastig te bespelen ploeg is met veel inzet en strijd, voor ons dus een must om minimaal dezelfde energie te leveren tegen deze tegenstander. Vanuit daar zal de wedstrijd in mijn ogen beslist worden. Vooral als deze momenten zich aandienen moeten we zowel in aanvallend, maar zeker ook in verdedigend opzicht scherp zijn. Dan kunnen we hopelijk de drie punten in Heeswijk houden.” Bij Venhorst lijkt Thijs van Sleeuwen voorlopig uitgeschakeld. Sneu voor Venhorst, maar zeker ook voor het voetbal waar Tom van den Boogaard gestopt is met voetballen. Jammer er lopen al zo weinig van dit type smaakmakers rond. 


Thijs van Sleeuwen verlaat ondersteund het veld - (Foto Eric Elbers)

Emplina – DAW Schaijk
Eigenlijk is Empel maar een bescheiden plaatsje. Lange tijd schurkte het aan tegen het grote Rosmalen en Bosschenaren ze vaak lacherig wegzetten al ‘boertjes’. Die tijden zijn voorbij. Empel speelt hoger dan de meeste Bossche ploegen en breidde enorm uit. Bovendien profiteert het ook van de fenikswijk De Groote Wielen op fietsafstand van Sportpark Empel Zuid. Zondag komt DAW naar Empel. DAW won zondag met 1-0 van Prinses Irene en is de competitie dus goed gestart. Emplina won bij Volkel met 0-2. Dus ook de geel-blauwen kunnen hun opening als voortvarend noteren. Zondag om 14.30 uur gaat de bal rollen in Empel waar scheidsrechter Killy Mandemakers (uit Waalwijk) het sportief voor het zeggen heeft.

Programma voor zondag:        

Helvoirt-Volkel
Vianen Vooruit-SVSSS
Real Lunet-CHCZa.
Prinses Irene-Volharding
Olympia’18-EVVC
Heeswijk-Venhorst
Emplina-DAW Schaijk
Meer berichten