<p>Jurgen van Wanrooij, trainer van Erp. (Foto: Peter Kuijpers)</p>

Jurgen van Wanrooij, trainer van Erp. (Foto: Peter Kuijpers)

1C: Pak slaag voor Rhode, verdiende overwinning Erp, Berghem Sport onderuit tegen Alverna

  •   keer gelezen   Voetbal

Met vier punten uit twee duels is Erp keurig begonnen aan het nieuwe seizoen. Tegen Brabantia werd een verdiende 0-2 overwinning geboekt. Rhode kende op bezoek bij Best Vooruit een pijnlijke middag: 7-0. Ook Berghem Sport verloor met duidelijke cijfers en wel van Alverna: 0-3.

Best Vooruit - Rhode 7-0
Rhode kreeg een pak slaag van Best Vooruit. En dat terwijl al vroeg in de wedstrijd Rhode een enorme kans kreeg op de 0-1. Simon van de Wetering miste echter een penalty en snel daarna viel de goal aan de andere kant. Met rust stond het 3-0 en in de tweede helft drukten de Bestenaren het gaspedaal nog eens extra in: 7-0. Rhode-trainer Hans Lathouwers: “Wanneer wij er niet met z’n allen voor gaan, dan wordt het voor ons heel moeilijk. Na de 1-0 gingen de kopjes al een beetje naar beneden, een heel kwalijke zaak. Niemand wil dit, maar volgende week moeten we er weer staan. Deze week gaan we hard trainen en er tegenaan.”

Berghem Sport - Alverna 0-3
Met rust stond het nog 0-0, waarbij Berghem Sport de ploeg was die een voorsprong verdiende. De inzet van Donny van Herpen belandde echter op de onderkant van de lat. In de tweede helft kwamen de gasten op voorsprong door een discutabel doelpunt. “De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de goal werd goedgekeurd. Frustrerend dat we op zo’n manier op achterstand komen. Bij 0-0 kon het alle kanten opgaan. Na de voorsprong liet Alverna zien dat het een goede ploeg is en dat ze bovenin mee willen draaien. Ze hebben daar zes jongens op de bank die zo bij ons in de basis zouden staan”, aldus trainer Willem van der Burgt.

Brabantia - Erp 0-2
Joep Offermans leverde een belangrijke bijdrage aan de 0-2 overwinning van Erp op Brabantia. Na 26 minuten opende hij de score en een kwartier later werd hij gevloerd in het zestienmetergebied. Vanaf de strafschopstip schoot Yoeri Vissers raak. Trainer Jurgen van Wanrooij: “De tweede helft hebben we erg volwassen uitgespeeld en nauwelijks iets weggegeven.”

Eerste klasse C:
Berghem Sport - Alverna 0-3
Brabantia - Erp 0-2
Best Vooruit - Rhode 7-0
NEC - FC Eindhoven AV 0-9
Woezik - Leones 3-1

1. FC Eindhoven AV 2-6
2. Alverna 2-6
3. Woezik 2-4
4. Erp 2-4
5. EFC 1-3
6. Best Vooruit 2-3
7. Berghem Sport 2-3
8. Nemelaer 1-1
9. TOP 1-1
10. HVCH 1-1
11. Rhode 2-1
12. Leones 2-0
13. Brabantia 2-0
14. NEC 2-0

NEC - Berghem Sport
Rhode - Nemelaer
Alverna - HVCH
FC Eindhoven AV - TOP
Erp - EFC
Leones - Brabantia
Best Vooruit - Woezik

Meer berichten