<p>Strijd in het strafschopgebied tijdens een eerdere editie van Handel-Boekel Sport.&nbsp;</p>

Strijd in het strafschopgebied tijdens een eerdere editie van Handel-Boekel Sport. 

(Foto: Peter Kuijpers)

Derbykoorts op D’n Eikenwal: ‘We hebben nog wat recht te zetten in Handel’

  •   keer gelezen   Voetbal

HANDEL | Komende zondag vindt in de derde klasse D de derby tussen VV Handel en Boekel Sport plaats. De burentwist is van zichzelf al een mooie affiche, maar de derby heeft deze jaargang extra cachet gekregen omdat beide ploegen bovenin willen meedraaien. Behalve de eer staat zodoende ook een heuse topper op de rol op sportpark D’n Eikenwal. “We hebben nog wat recht te zetten in Handel”, aldus Marc van de Ven.

Door Martijn Schwillens

“Het laatste seizoen dat we tegen Handel speelden, verloren we beide wedstrijden. Eén keer terecht, één keer had het ook anders uit kunnen pakken”, vertelt Van de Ven. De hoofdtrainer van Boekel Sport spreekt ietwat ingetogen over het treffen met de buurman. “De wedstrijd tegen Venhorst is een derby die in Boekel meer leeft dan deze, maar ik verwacht evengoed veel publiek langs de lijn, want bij onze aanhang wordt uitgekeken naar dit duel.”

Eerste derby
Van de Ven hoopt vooral dat zijn ploeg er een echte wedstrijd van kan maken. “We hebben een uitstekende voorbereiding achter de rug, maar afgelopen zondag tegen Groesbeekse Boys (2-2) hadden we echt een plan-B nodig en zijn we door opportunistisch te gaan spelen nog tot een punt gekomen. Als Groesbeekse Boys elke week zo kan spelen als tegen ons, dan gaan die bovenin meedraaien. Wij gaan elke wedstrijd van onze eigen kracht uit, dus zondag ook. Dat wil overigens niet zeggen dat ik niet veel verwacht van Handel dit seizoen. Zeker als ze iedereen fit kunnen houden.”

‘Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. De vorm van de dag zal doorslaggevend zijn’

Voor Sander Janssen wordt Handel-Boekel Sport zijn eerste derby met zijn nieuwe werkgever. “Maar ik begrijp van mensen binnen de club dat deze wedstrijd in het verleden altijd veel publiek trok en veel strijd opleverde, waarbij Handel de laatste keren won. Laten we die traditie voortzetten”, grapt hij. De jonge coach wens te benadrukken dat Handel geen titelkandidaat is. “Ik heb op Kliksport gelezen dat we zo genoemd worden, maar dat is zeker niet de doelstelling die ik vanuit het bestuur heb meegekregen. We willen gewoon zo hoog mogelijk eindigen en hopelijk een periodetitel pakken.” Wel erkent Janssen dat Handel een prima voorbereiding achter de rug heeft. “Natuurlijk troffen we in de beker niet de allerbeste tegenstanders, maar we maken er wel twintig. Tegen Hapse Boys wonnen we vorige week ook gemakkelijk en hadden we meer moeten scoren.”

Voorspelling
“Onze mensen zijn wezen kijken bij Boekel Sport, dus we weten wat we kunnen verwachten”, zegt Janssen. “In de voorbereiding is Marc ook een keertje bij ons komen kijken. Maar in deze klasse zijn er weinig geheimen hoor. Er wordt ook veel kennis gedeeld. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. De vorm van de dag zal doorslaggevend zijn. Derby’s laten zich nooit gemakkelijk voorspellen. Winst is het belangrijkste, maar natuurlijk hoop je mooi voetbal te kunnen spelen. Dat zal de insteek worden”, zegt Janssen. Van de Ven predikt dezelfde strijdwijze. “We kunnen uitstekend voetballen en dat willen we in Handel laten zien. Pas als dat niet kan, zullen we een andere tactiek kiezen. We hebben de kwaliteit om Handel pijn te kunnen doen. We gaan voor de winst.”

En verder...
Handel-Boekel Sport is het meest opvallende affiche van de komende speelronde. EGS’20 tegen SV United staat in het teken van aanhaken bij de top-4. Koploper Excellent gaat op bezoek bij Germania in Groesbeek, dat nog maar één keer in actie kwam. Hekkensluiter Hapse Boys hoopt op een stunt bij nummer drie Melderslo, terwijl Rood Wit en Vitesse’08 in een onderling treffen op zoek gaan naar hun eerste overwinning van het seizoen.

Programma derde klasse D:
EGS ‘20        -         SV United
Germania        -         Excellent
Groesbeekse Boys        -         SV De Braak
VV Handel        -         Boekel Sport
Melderslo        -         Hapse Boys
Rood Wit        -         Vitesse ‘08        

Stand:
1. Excellent 2-6
2. Boekel Sport 2-4
3. Melderslo 2-4
4. Handel 1-3
5. EGS’20 2-3
6. SV United 2-3
7. Germania 1-1
8. Groesbeekse Boys 1-1
9. Vitesse ‘08 2-1
10. Rood Wit 2-1
11. SV Ysselsteyn 2-1
12. SV De Braak 2-1
13. Hapse Boys 1-0

Meer berichten