Trainer Peter van der Heijden van Boskant geeft zijn instructies
Trainer Peter van der Heijden van Boskant geeft zijn instructies (Foto: Peter Kuijpers)

4F: Van der Heijden: ‘Boskant gaat nog beter worden’

  •   keer gelezen   Voetbal

Zondag spelen we ronde drie met Boskant dat Acht ontvangt is een treffen uit de top-3. De derde koploper is de Rooms Katholieke Gerwense Sport Vereniging die lekker mee fietsen in het duel in Boskant. Tegenvaller tot nu toe is VOW waar veel van verwacht werd, maar aan die bespiegelingen nog niet kan voldoen. Avesteyn en WEC rekenen op drie punten. VOW heeft met Pusphaira een taaie tegenstander. Degene die het verschil kan maken Bart van de Laar is het niet eens met de QR code en zwaait voorlopig af. Trainer Peter van der Heijden van Boskant had een heel verhaal. Om kennis te maken met dit fanatieke baasje plaatsen we het voor een keer nagenoeg onverkort. 

Door: Peter Kuijpers

Boskant, misschien wel tegen wil en dank, zit met RKGSV en Acht in de kopgroep van 4F. Zondag gaf het wegsturen van ELI speler Frank van Berlo de ommekeer. Boskant kon zich zelfs veroorloven een pingel te missen door Brett Veldkamp. Uiteindelijk kwam het goed toen Steff van de Laar en Rens van de Wijdeven de 1-2 zege realiseerde. Zondag komt medekoploper Acht naar Boskant. Acht het dorp van de ‘Van Kemenades’, de huiskamer van PSV. Acht is een kerkdorp binnen Eindhoven. Heel anders dan Strijp, Gestel, Woensel of Stratum. De tweeling Paul en Liesbeth van Kemenade beheren op de Herdgang van PSV het spelershome en tevens in het Philips Stadion café ‘De Verlenging’. De vCan Kemenades zijn ook sterk verbonden met de voetbalclub Acht dat met een raketstart de aandacht vraagt.

Waarschuwen
Boskant zal deze teksten voor kennisgeving aannemen. Het dorp denkt simpel en samen met de getrouwen leunen ze op de ijzersterkte defensie van de club die razend gevaarlijk kunnen zijn in de omschakeling. Trainer Peter van der Heijden heeft Acht dit seizoen een keer gezien: “Ik heb Acht inderdaad een keer gezien en die hebben echt een heel aardig elftal. Natuurlijk ken ik de kracht van Woensel en EMK niet en daar heeft Acht veel tegen gescoord in de eerste wedstrijden. Ook Tim, de trainer ken ik. Hij trainde UNA A1 toen ik trainer was bij Rhode A1. Ik weet dat hij vaak kiest voor voetballende oplossingen. Ik weet ook dat hij zijn spelers gaat waarschuwen voor Boskant en dat dit ook voor hun een hele lastige pot kan worden.”

Ervaring
De Boskant-trainer licht zijn club nog eens door. Van der Heijden: “Over Boskant kan ik duidelijk zijn. Ik vind dat we beter voetballen dan de laatste jaren. Alleen zijn het periodes in de wedstrijd dat we erg goed spelen die worden afgewisseld door mindere periodes. Ik denk dat Boskant nog beter gaat worden dit seizoen. Ik heb Frank van der Heijden dit seizoen doorgeschoven van linksachter naar het middenveld en dat geeft nog meer creativiteit. Op drie spelers na zijn we weer allemaal fit en hebben dus een sterk team komende zondag. Acht is voor mij de grootste kanshebber op het kampioenschap maar dan zal er ook van Boskant gewonnen moeten worden en dat doe je niet zo maar even. We kijken er naar uit.” Duidelijke taal van de oefenmeester van Boskant.

Trainer Patrick Cissen van VOW

Pusphaira – VOW
Dat het met de Zijtaarders nog niet gaat zoals het door de meeste media en collega’s is omschreven lijkt helder. Maar alles heeft een oorzaak. De selectie van trainer Patrick Cissen is niet echt breed en dan gemeten op kwalitatieve basis. Vallen daar sterkhouders uit weg is dat onmiddellijk zichtbaar in de prestatiecurve. Trainer Patrick Cissen kijkt nog even om naar afgelopen zondag: “Afgelopen zondag hebben we 60 minuten goed gespeeld. Helaas door een verkeerd ingeschatte situatie geven we WEC de mogelijkheid om te scoren. Als je zelf de tweede niet maakt, ben je kwetsbaar.”

QR
Cissen: “Onze ploeg is nog niet in staat om 90 minuten een goede wedstrijd neer te zetten. Ik ben wel tevreden hoe we steeds meer variatie laten zien in de manier van spelen. Als we dit kunnen uitbouwen dan komen de punten vanzelf. Bart van de Laar miste we inderdaad. Die is het niet eens met de QR samenleving. Hij keert wel terug als dit voorbij is. Bart van den Oever was niet hersteld van de tikjes die hij kreeg bij Boskant. Dus heeft ook niet gespeeld. Siep Verweij was geschorst zoals je wist. Op dit moment belonen we ons niet snel genoeg. Hopelijk is dat tegen Pusphaira wel het geval. Het altijd lastig in te schatten wat voor elftal ze hebben. Ze hebben ook wel eens internationale studenten gehad die het verschil kunnen maken. Met Siep Verweij en Bart van den Oever is ons team weer wat meer in balans. Al doe ik de jongens die zondag deze posities hebben overgenomen te kort. De groep snakt naar drie punten. Resultaat gaat bij mij niet boven de spelintenties. Ik ben trainer geworden om de jongens wat te leren. We zijn bezig aan een goed proces.”

Tivoli – Avesteyn
De tweede uitwedstrijd achtereen voor de ploeg uit Dinther. Voor de Eindhovenaren uit het stadsdeel Stratum lijkt deze klasse een beetje te hoog gegrepen. Nul punten, negen doelpunten tegen en niet gescoord is geen best voorteken. Avesteyn, adel verplicht, mag nergens anders mee tevreden zijn dan drie punten zondag. Trainer Hugo van de Sande: “Zondag spelen we inderdaad tegen Tivoli. Vorig jaar speelden we de eerste wedstrijd van de competitie tegen deze tegenstander en toen waren ze aan het bouwen aan een nieuw team. Ik verwacht dat nu eigenlijk nog steeds aangezien we door corona weinig tot niet gespeeld hebben. Ook wij zitten nog niet in onze beste vorm maar we moeten zondag wel winnen willen we bovenin meedoen. Zelf hebben we nu al een paar lichte blessures binnen de selectie maar deze verwacht ik op 1 na snel terug. Kan natuurlijk ook niet anders na z’n lange periode zonder voetbal. Elk team zal daar last van krijgen en daar moet je ook niet over zeuren. Soms is het moment alleen vervelend.”

Dries Heerkens (derde van rechts) loopt terug na een Avesteyn doelpunt

Verbaasd
Grote uitslagen die bevreemden toch? Van de Sande vervolgt: “Nou niet echt. Verbaasd over meerdere grote uitslagen heb ik mij nog niet. We zijn pas net bezig aan het seizoen en het is nog zoeken waar iedereen staat in deze competitie. Wel heeft Acht natuurlijk indrukwekkende cijfers. Maar na een wedstrijd of 6, 7 weten we meer over deze competitie en weten we waar wij staan.” Op De Heihoef gaat de bal om 14.30 uur rollen.

WEC – DVS
Twee maal een gelijkspel tot nu toe. Henry van Wanrooy, trainer van WEC, zal er niet van in paniek raken. Hij weet waar de verbeterpunten liggen in zijn team en zal daaraan gaan sleutelen zeker en vast. DVS is ook nog geen hoogvlieger met één puntje, maar we zien uw bezwerende vinger: ‘De competitie is nog jong’ Trainer Henry van Wanrooy van WEC: “Vorige week bij VOW eerste helft veel te slap begonnen en veel te gehaast en onnauwkeurig gespeeld. Meteen weer balverlies als wij de bal hadden. Tweede helft zag het er veel beter uit. Zondag DVS die verliezen maar net van Avesteyn. Dat is gewoon een goede ploeg waar wij van seconde één weer alles moeten geven om een goed resultaat te behalen. Het is een hele jonge groep waar nog heel veel groei in zit. Zij zijn elke week bezig om zich verder te ontwikkelen en dat vind ik belangrijk”, aldus Van Wanrooy van WEC. Op Sportpark De Glorie fluit scheidsrechter Geurtsen om 14.30 uur voor aanvang. 

Programma voor zondag:
WEC - DVS
Tivoli - Avesteyn
Boskant - Acht
RKGSV - ELI
Mariahout - DOSL
Pusphaira - VOW
EMK - Woenselse Boys

Stand:
1. Acht 2-6
2. RKGSV 2-6
3. Boskant 2-6
4. Avesteyn 2-6
5. Pusphaira 2-4
6. DOSL 2-3
7. ELI 2-3
8. WEC 2-2
9. DVS 2-1
10. Mariahout 2-1
11. VOW 2-1
12. EMK 2-0
13. Tivoli 2-0
14. Woenselse Boys 2-0

Meer berichten