<p>FC Schadewijk-aanvaller Benjamin Duah. (Foto: Leon Voskamp)</p>

FC Schadewijk-aanvaller Benjamin Duah. (Foto: Leon Voskamp)

3C: ‘FC Schadewijk staat met beide benen op de grond’

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS | Na een 2-0 nederlaag tegen Zwaluw VFC volgde afgelopen zondag een 1-1 gelijkspel tegen BMC. Een teleurstellende start van de competitie voor FC Schadewijk.

De afgelopen jaren draaide FC Schadewijk in de derde klasse bovenin mee, maar door de coronaseizoenen voetbalt het nog steeds op dat niveau. “We hebben nog vrijwel dezelfde spelersgroep en daarom zien velen ons nog steeds als titelkandidaat. Ik snap het wel, maar deze klasse is echt een stuk sterker geworden. Bovendien moeten bij ons wel alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Door deze valse start van de competitie staan we met beide benen op de grond”, aldus trainer Gaby Kuijpers.

SCG’18 - Nooit Gedacht
De topper van dit weekend wordt gespeeld in Sint-Michielsgestel. SCG’18 en Nooit Gedacht staan allebei op zes punten uit twee duels. De Geffenaren reizen met veel vertrouwen af naar de tegenstander met in de wetenschap dat het wel goed zit met het scorend vermogen. Sterker nog, de zeven goals werden door zeven verschillende spelers gemaakt.

Avanti’31 - RKTVC
Ook Avanti’31 is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen met twee overwinningen. De Schijndelaren gaan zondag voor de derde winst op rij als RKTVC op bezoek komt. Kansen liggen er zeker, want de Tielse formatie is niet goed aan het seizoen begonnen. Afgelopen zondag werd er zelfs met 2-8 verloren van RKTVC.


Avanti won bij DVG in Liempde. (Foto: Piet van Vorstenbosch)

BMC - Schijndel
De andere club uit Schijndel gaat naar BMC. De Berlicummers zijn redelijk aan het seizoen begonnen en hebben net als Schijndel vier punten uit twee duels. Een wonderploeg is BMC echter zeker niet, dus Schijndel zal voor de drie punten gaan.


Schijndel kwam niet verder dan een gelijkspel tegen het bezoekende Zwaluw VFC. Foto: Cees van Raaij

Margriet - Alem
De acht goals die Alem in Tiel maakte, gaan ze niet maken in Oss. Maar Margriet is wel gewaarschuwd. De Ossenaren hebben wel iets goed te maken na het doelpuntloze gelijkspel van afgelopen zondag tegen Den Dungen. Een penalty leek Margriet diep in de extra tijd alsnog de drie punten te brengen, maar centrale verdediger Mounir Al Mansouri wist het buitenkansje niet te verzilveren.


Margriet-trainer Maarten van Vugt. (Foto: Leon Voskamp) 

Derde klasse C:
1. Nooit Gedacht 2-6
2. SCG’18 2-6
3. Avanti’31 2-6
4. Margriet 2-4
5. Schijndel 2-4
6. Zwaluw VFC 2-4
7. BMC 2-4
8. Alem 2-3
9. Den Dungen 2-1
10. FC Schadewijk 2-1
11. DVG 2-0
12. RKTVC 2-0
13. DSC 2-0
14. ODC 2-0

Zwaluw VFC - ODC
Margriet - Alem
BMC - Schijndel
SCG’18 - Nooit Gedacht
Den Dungen - DVG
DSC - FC Schadewijk
Avanti’31 - RKTVC

Meer berichten