Kay van de Vorst (8) tijdens het oefenduel met TOP Oss. (Foto: Jeroen Engelen)
Kay van de Vorst (8) tijdens het oefenduel met TOP Oss. (Foto: Jeroen Engelen)

Van de Vorst (O.S.S.’20): ‘Profvoetbal nog niet uit mijn hoofd gezet’

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS | O.S.S.’20 is redelijk goed aan het seizoen begonnen. De Ossenaren staan tweede in de Derde Divisie zondag en volgen koploper OFC op de voet. Goed nieuws is ook dat nieuweling Kay van de Vorst (20) onlangs als invaller zijn opwachting maakte tegen Groene Ster (2-0 winst).

Kay van de Vorst speelde de laatste twee seizoenen bij Helmond Sport, dat hem overnam van VVV-Venlo. In Helmond kwam hij in twee jaar tot tien wedstrijden. Halverwege vorig seizoen besloot hij te vertrekken, maar uiteindelijk kwam hij terug op zijn beslissing. “Ondanks wat er is gebeurd, heb ik twee leuke jaren bij Helmond Sport gehad. Alleen speelde ik zo weinig, dat het tijd werd om verder te kijken. De trainer maakt keuzes en ik paste niet in zijn plannen. Op de bank zitten is niet goed voor mijn ontwikkeling.”

Vertrouwen
Er waren meerdere opties, maar Van de Vorst koos voor O.S.S.’20. “Een leuke club op een goed niveau. Na een gesprek met trainer Bertran Kreekels -ook een Helmonder- en mensen van de club voelde ik veel vertrouwen.” In de voorbereiding op het nieuwe seizoen liep hij in een oefenduel met De Treffers een kneuzing in de buitenste meniscus op. Twee weken geleden zat hij voor het eerst op de bank tijdens een competitiewedstrijd, afgelopen zondag viel hij in tegen EVV Echt. “Ik voel me fit en ben er klaar voor om te starten. Het is aan de trainer om te bepalen wie er spelen.”

Droom
Zijn doel bij O.S.S.’20 is om veel te spelen. “Na twee jaar weinig voetballen wil ik het plezier in het spelletje terugvinden. Veel minuten maken is belangrijk voor mijn ontwikkeling. Het profvoetbal heb ik nog steeds niet uit mijn hoofd gezet. Het is natuurlijk wel moeilijker omdat ik nu uit de picture ben. Maar ik wil me graag laten zien bij O.S.S.’20.” Vooralsnog bevalt het hem uitstekend op De Rusheuvel. “Het grootste verschil met profvoetbal zit ‘m in de fysieke belasting. Bij Helmond Sport trainden we zes dagen per week, bij O.S.S.’20 twee avonden. Daarnaast train ik ook voor mezelf, maar dat is toch ander dan met een groep.”

Controleur
Van de Vorst beschrijft zichzelf als een stofzuiger op het middenveld. “Als ik topfit ben, heb ik een goed loopvermogen. Ik vind het mooi om duels aan te gaan en een man uit te schakelen. Ik zorg voor de balans op het middenveld.” Nu bijna iedereen weer fit is, is er flink wat concurrentie. “Er lopen hier goede middenvelders rond. De hele selectie is sterk. Ik denk zeker dat we mee moeten doen om het kampioenschap.”

Meer berichten