<p>Leones - Berghem Sport. (Foto: Jo van Herpen)</p>

Leones - Berghem Sport. (Foto: Jo van Herpen)

1C: Berghem Sport tegen hekkensluiter, TOP naar koploper

  •   keer gelezen   Voetbal

EINDHOVEN | In heel Nederland zijn er diverse voorbeelden te noemen: clubs waar wordt geïnvesteerd in de hoop zo snel mogelijk op een hoog niveau uit te komen. FC Eindhoven AV is zo’n club. Zo’n vijf jaar geleden nog uitkomend in de vierde klasse, momenteel koploper in de eerste klasse.

Het verschil tussen FC Eindhoven en TOP is aanzienlijk. Daar waar de thuisploeg beschikt over een selectie met spelers die overal vandaan zijn geplukt, is TOP een club waar de eigen jeugd een kans krijgt. Ook dit jaar staan er weer diverse talenten in de basis. Komende zondag willen de Ossenaren graag laten zien hoe goed ze kunnen voetballen, maar zullen ze zeker op moeten letten voor de trefzekerheid van de Eindhovense ploeg.

NEC - Berghem Sport
NEC kreeg afgelopen zondag met 0-9 klop van FC Eindhoven AV. De Nijmegenaren treffen zondag Berghem Sport. De Berghemnaren verloren van Alverna. Met rust stond het nog 0-0, waarbij Berghem Sport de ploeg was die een voorsprong verdiende. De inzet van Donny van Herpen belandde echter op de onderkant van de lat. In de tweede helft kwamen de gasten op voorsprong door een discutabel doelpunt. Daarna liepen de gasten uit naar 0-3.

Alverna - HVCH
Alverna krijgt zondag te maken met HVCH. De Heeschenaren kwamen afgelopen weekend niet in actie, omdat de thuiswedstrijd tegen TOP werd afgelast. Boekt HVCH de eerste overwinning van het seizoen?

Rhode - Nemelaer
Rhode gaat mogelijk een zwaar seizoen tegemoet. De 7-0 nederlaag tegen Best Vooruit geeft wel aan dat het team van Hans Lathouwers niet overloopt van kwaliteit voor dit niveau. Zondag de kans op sportieve revanche als Nemelaer op bezoek komt. Een fysiek sterke ploeg met jongens die altijd volle bak gaan. Voor Rhode zaak om vanuit een goede organisatie toe te slaan.

Erp - EFC
Met vier punten uit twee duels is Erp uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. Volgen zondag punt 5, 6 en 7? Een overwinning op EFC zou een nog knappere prestatie zijn van de Erpse formatie.

Eerste klasse C:
1. FC Eindhoven AV 2-6
2. Alverna 2-6
3. Woezik 2-4
4. Erp 2-4
5. EFC 1-3
6. Best Vooruit 2-3
7. Berghem Sport 2-3
8. Nemelaer 1-1
9. TOP 1-1
10. HVCH 1-1
11. Rhode 2-1
12. Leones 2-0
13. Brabantia 2-0
14. NEC 2-0

NEC - Berghem Sport
Rhode - Nemelaer
Alverna - HVCH
FC Eindhoven AV - TOP
Erp - EFC
Leones - Brabantia
Best Vooruit – Woezik

Meer berichten