<p>VOW en Pusphaira kwamen niet tot scoren</p>

VOW en Pusphaira kwamen niet tot scoren

(Foto: Arno Korsten)

4F: Acht wint zinderende pot bij Boskant, WEC verliest van tien man van DVS

  •   keer gelezen   Voetbal

De adrenaline zat trainer Peter van der Heijden van Boskant nog lang hoog. “Een fantastische wedstrijd waar je van minuut één tot de laatste kunt genieten.” Toch ging zijn team met 2-3 onderuit tegen Acht. VOW kwam niet tot scoren tegen de studenten van Pusphaira in Eindhoven. WEC voetbalde een uur lang tegen tien spelers van DSV, maar legde toch het loodje. 

WEC kwam in het duel met DSV met 1-0 voor door een treffer van aanvoerder Milan Santegoeds die fraai binnenkopte. Kort daarna in de 30e minuut kreeg een speler van DSV direct rood. Voor de bezoekers geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten sterker nog twee prima aanvallen gaven een 1-2 ruststand. Trainer Henry van Wanrooy: “Het was gewoon verdiend en die nummer tien Jacobsen van hun is echt buitencategorie, wat een speler is dat. Na rust komen ze via een foutje van ons plots op 1-3. We maken nog wel 2-3 maar daar bleef het bij. We waren aan de bal veel te onrustig, maar we zijn bij WEC nog aan het bouwen, dus ik klaag niet. In de slotfase krijgen we nog kansen zelfs tot het einde toe.” De slotfase die wel heel erg lang ging duren waar scheidsrechter Geurtsen nog tien minuten liet naspelen.

Boskant – Acht 2-3
Een heerlijke wedstrijd op Sportpark De Scheken die een hoog kijkcijfer kreeg. Twee topploegen uit de vierde klasse F. Boskant kwam via Rens van de Wijdeven op 1-0. Trainer Peter van der Heijden: “Rens is normaal een nummer tien, maar had hem in de spits geplaatst. Dat deed hij goed.” Dat deed Van de Wijden zeker goed want hij was ook de maker van de 2-0 voor Boskant. Acht zette wat zaken anders door een speler tussen de linies te laten spelen en kwamen voor rust terug naar 2-1. Na rust werd Acht beter en kwamen erop en erover naar 2-3. Boskant probeerde het wel kreeg ook kansen waar Stef van de Laar in de 88e minuut nog het meest kansrijk was. Helaas voor Boskant ging dat niet door en vertrok Acht met drie punten uit Boskant. Peter van der Heiden was dik tevreden: “Ja, ondanks de nederlaag heb ik genoten van het voetbal, inzet en beleving. Wat een wedstrijd”, aldus de stoom aflatende Boskant-trainer.


Foto Arno korsten                                                               

Pusphaira – VOW 0-0
Een weinig fraaie wedstrijd waar niet veel spectaculairs gebeurde. Bart van den Oever viel al na 20 minuten uit bij de Zijtaarders. Van den Oever: “Misschien wel tegen beter weten in, maar begon hem weer te voelen mijn knie.” De Eindhovenaren scoorde nog wel, maar die treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Ieder een punt waar de ploegen dik mee bedeeld waren. Trainer Patrick Cissen: “Het was inderdaad van beide kanten niet goed. We hadden na rust meer controle, maar verdiende niet te winnen en hun uiteraard ook niet. We missen wat mensen dat ga je merken. Hoop dat het snel goed komt.”

Tivoli – Avesteyn 0-1
De winst van de ploeg uit Dinther was dik verdiend, het feit dat het massale overwicht van Avesteyn bij één goal bleef steken was beschamend. Trainer Hugo van de Sande: “Dat klopt, we kregen echt zoveel kansen. Hun spijkerde de goal massaal dicht, maar dat is geen excuus vind ik. Het blijft dan gevaarlijk die 1-0, stel je eens voor zeg.” Het doelpunt viel in de tweede helft. Rens van Vugt stuurde Dries Heerkens weg op rechts en zijn voorzet werd door Joost van Vugt binnengekopt. Avesteyn en Acht zijn de afgetekende koplopers in deze klasse.        

Mariahout-DOSL0-3
RKGSV-ELI1-1
Boskant-Acht2-3
Tivoli-Avesteyn0-1
WEC-DVS2-3
Pusphaira-VOW0-0
EMK-Woenselse Boys2-3

1. Acht 3-9
2. Avesteyn 3-9
3. RKGSV 3-7
4. DOSL 3-6
5. Boskant 3-6
6. Pusphaira 3-5
7. ELI 3-4
8. DVS 3-4
9. Woenselse Boys 3-3
10. WEC 3-2
11. VOW 3-2
12. Mariahout 3-1
13. EMK 3-0
14. Tivoli 3-0

Programma komende week:

Acht-Pusphaira
Avesteyn-Boskant
DOSL-EMK
DVS-Tivoli
Woenselse Boys-Mariahout
VOW-RKGSV
ELI-WEC
Meer berichten