Stijn van den Broek opende met een fraaie vrije trap de score namens UDI'19.
Stijn van den Broek opende met een fraaie vrije trap de score namens UDI'19. Foto: Peter Kuijpers

Gedisciplineerd UDI’19 verslaat RKZVC

Voetbal 920 keer gelezen

UDEN | UDI’19/CSU heeft zondagmiddag haar vierde overwinning van het seizoen geboekt. Tegen RKZVC wonnen de Udenaren met 2-0. “We hebben gedisciplineerd gespeeld en zijn voetballend gezien eigenlijk geen moment in de problemen geweest”, aldus hoofdtrainer Lodewijk de Kruif.

De laatste overwinning voor eigen publiek dateerde alweer van de openingsdag van het nieuwe seizoen, dus dat UDI’19 op het eigen Parkzicht indruk wilde maken, was te zien. De thuisploeg speelde gretig en gegroepeerd en bovenal met veel power. RKZVC vond daar eigenlijk geen antwoord op. Het was Stijn van den Broek die na een kwartiertje met een prachtige vrije trap de ban brak, waarna UDI’19 de controle over de wedstrijd behield. Toen na een minuut of zeventig Jeroen van Schoonhoven na een individuele actie van Roald van Hout de 2-0 binnentikte, was het pleit beslecht. De Kruif: “Voetballend kan het van onze kant echt nog wel beter, maar we waren vandaag vanaf de eerste minuut ‘wakker’ en scherp. Zij hadden wellicht een overwicht, maar ze konden eigenlijk nooit echt gevaarlijk worden.”

‘Meer kunnen scoren’
Na de 2-0 ging RKZVC aanvallend wisselen, wat UDI de ruimte gaf om te counteren. Van Hout schoot 1-op-1 met Tim Penterman naast, terwijl Jaouad Chraou een inzet van de lijn gehaald zag worden. “In de slotfase hadden we eigenlijk nog een doelpunt meer moeten maken. Dat is de enige kanttekening, want voor de rest ben ik zeer te spreken over hoe mijn ploeg gespeeld heeft vandaag.”
RKZVC was ook nog twee keer gevaarlijk. Sjors Storkhorst raakte de lat en vond een keer UDI-doelman Ralph Vos.

Vierde plek
Door de overwinning staat UDI’19 nu vierde in de Hoofdklasse B. Middenmoter AWC is in Wijchen de volgende tegenstander voor de Tricolores.