Handel legde het zondag af tegen buurman Boekel Sport
Handel legde het zondag af tegen buurman Boekel Sport Foto: Boekel Sport

3D: Derbyzege Boekel Sport, driepunter EGS’20, Vitesse’08 en Excellent

Voetbal 1.563 keer gelezen

HANDEL | De derby tussen Handel en Boekel Sport is een overwinning geworden voor de gastclub. In een aantrekkelijke partij voetbal trok de formatie van coach Marc van den Ven aan het langste eind: 2-4. Excellent behield de koppositie dankzij een moeizame overwinning (2-1) bij Germania in Groesbeek. EGS’20 overdonderde SV United: 6-1. Vitesse’08 pakte de eerste driepunter van de nog prille jaargang door met 2-1 te winnen van Rood Wit.

De meeste aandacht in klasse 3D ging vandaag uit naar sportpark D’n Eikenwal in Handel, waar de plaatselijke VV het voor veel publiek langs de lijn opnam tegen buurman Boekel Sport. Die had na de twee vorige (verloren) edities nog wat recht te zetten. Na de rommelige openingsfase kwamen de gasten in de eerste helft op 0-1 via Rens van der Wijst, die een penalty in twee instanties afwerkte. In de tweede ontbrandde de derby pas echt. Yannick Groenendaal lanceerde Tim Schuijers met een hakbal en de spits faalde niet. Na een dik uur spelen bracht Thijs Fonken de spanning terug middels een knappe vrije trap. Handel kreeg daarna wat kansen op 2-2, maar het was invaller Jari Claasse die tien minuten later de 1-3 binnenschoot. Twan Merks scoorde later ook nog de 1-4, waardoor de goal van Jeffrey Driessen (Handel) alleen een statistische waarde had: 2-4. Van de Ven was na afloop een blij man: “We zijn de afspraken in het veld uitstekend nagekomen. We hebben er erg veel energie ingelegd met zijn allen. Dit was een terechte en duidelijke overwinning.” Zijn Handel-collega Sander Janssen: “We kregen op cruciale moment de goals tegen. We hebben kansen op 2-2 gehad, maar helaas viel de 1-3 aan de andere kant. Voetballend waren we gelijkwaardig.”

Excellent aan kop
Excellent kende de nodige moeite met Germania in Groesbeek, maar trok uiteindelijk de bij rust verkregen 1-2 voorsprong over de eindstreep. Thijn Cornelissen en Jeroen Lenkens zorgden voor een 0-2 tussenstand, waarna Rood Wit nog voor rust wat terugdeed. “We waren de eerste helft iets sterker als Rood Wit, maar de tweede helft hebben we langdurig onder druk gestaan en had Germania zeker een punt verdiend”, erkende John Janssen van Excellent.

EGS’20 schiet scherp
EGS’20 beleefde juist een hele gemakkelijke middag. SV United werd gedegradeerd tot toeschouwers op het sportpark Kranenhof: 6-1. Al bij de thee leidde EGS’20 met 4-0. Hidde Leegstraten en Roel van de Boogaart (ieder twee) zorgden voor een duidelijke voorsprong na 45 minuten spelen. Invaller Wessel Kouwenberg zorgde voor twee doelpunten uiteindelijk voor een 6-1 overwinning. “We speelden ze voor rust helemaal dronken”, glunderde EGS’20-coach Remco ten Hoopen.

Eerste competitiezege Vitesse’08
Blijdschap was er logischerwijs ook bij Vitesse’08-trainer Ales Jurcik, die zijn ploeg voor het eerst dit seizoen zag winnen. In Groesbeek werd het 1-2 tegen Rood Wit, dat via Bas Thijssen een voorsprong nam. In de tweede helft boog Vitesse die om door treffers van Niek Hendriks en Pepijn Broekmans. “Uiteindelijk een terechte overwinning. Zij waren voor rust beter, maar het laatste half uur waren wij dat”, zag Jurcik.
Hapse Boys verloor nipt (1-0) bij Melderslo en blijft door dit verlies hekkensluiter.