<p>Aanvoerder Dennis van Well (rechts) van VV Sambeek: 'Iedereen weet wat er van hem wordt verlangd.'&nbsp;</p>

Aanvoerder Dennis van Well (rechts) van VV Sambeek: 'Iedereen weet wat er van hem wordt verlangd.' 

(Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

‘Sambeek is nog nooit zo goed aan ‘n nieuw seizoen begonnen’

  •   keer gelezen   Voetbal

SAMBEEK | Met negen punten uit drie wedstrijden is VV Sambeek uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen in klasse 5D. Volgens aanvoerder Dennis van Well is de goede start het gevolg van een jaren geleden ingezette koers. “Iedereen is ouder geworden en pakt zijn verantwoordelijkheid. Dat is het verschil met drie, vier jaar geleden en dat betaalt zich nu uit”, aldus de 27-jarige ‘routinier’.

Door Martijn Schwillens

“Ik speel nu tien jaar bij de selectie en ik kan me niet herinneren dat we ooit met twee overwinningen zijn gestart”, vertelt Van Well in de aanloop naar het treffen met RKDSO (5-0 winst) van afgelopen zondag. Laat staan dus met negen uit drie, zoals nu het geval is bij Sambeek. “RKDSO-thuis was een echte testcase. In het verleden wisselden we goede wedstrijden altijd af met slechte wedstrijden. We waren gewoon te wisselvallig, waardoor we altijd tussen plek zeven en tien bleven hangen en vaak na de winterstop al klaar waren. Vorig jaar, voor de coronabreak, verloren we ook nog kansloos tegen RKDSO.”

Joker
Het resultaat tegen RKDSO is volgens Van Well vooral een bewijs dat Sambeek ‘stappen aan het maken is’. “Ons elftal speelt al drie à vier jaar bij elkaar. Niemand hoeft meer te wennen aan het niveau, maar weet wat er van hem wordt verlangd. Je ziet ook dat iedereen zijn verantwoordelijkheid durft te nemen. Dat is wel een groot verschil met een paar jaar geleden.”

‘Ik denk dat Sambeek in de top-6 van deze klasse thuishoort’

Het vroege succes is volgens Van Well ook te danken aan trainer John Klaassens, die veel hamert op saamhorigheid. “De trainingsopkomst is goed en de sfeer in de groep is uitstekend. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de resultaten, maar John betrekt het tweede elftal bij de eerste selectie, waardoor we als geheel opereren. Dat is mooi om te zien”, zegt Van Well, die zich met zijn 27 jaar routinier mag noemen. “Ik zou mezelf eerder de joker van het elftal willen noemen, want ik speel meestal waar de trainer me het hardst nodig heeft. Dat is op dit moment voorin, maar ik speel ook wel eens centraal achterin of als verdedigende middenvelder.”
Van Well maakte vier goals in de eerste drie wedstrijden. “Ik maak er meestal tussen de tien en vijftien per seizoen, dus het gaat lekker.”

Ambities
Van Well waagt zich niet aan voorspellingen voor dit seizoen. “Persoonlijk speel ik liever in een Brabantse klasse, met meer tegenstanders uit de buurt. SVS en Holthees zijn nog dichtbij, maar we moeten ook naar Venlo. In Limburg wordt er veel fysieker gespeeld. Daar moeten wij ons tegen wapenen en proberen voetballend onderuit te komen. Welke competitie sterker is, weet ik zo niet. Wij moeten sowieso van onze eigen kracht uitgaan. Ik ga echter niet roepen dat we om het kampioenschap mee moeten doen, maar ik denk wel dat Sambeek in de top-6 van deze klasse thuishoort. Als je in de winterstop nog bij de eerste zes staat, dan moet je minimaal voor de nacompetitie gaan. En mochten we in januari bij in de top-3 staan, dan mag je wellicht je ambities bijstellen. Maar voor nu is het vooral belangrijk dat we de goede vorm vasthouden.”
Te beginnen komende zondag tegen VOS in Venlo.

Meer berichten