<p>AWC is de volgende tegenstander van UDI&#39;19.</p>

AWC is de volgende tegenstander van UDI'19.

(Foto: Peter Kuijpers)

Herboren UDI’19 treft AWC maar krijgt eerst Schadewijk op bezoek

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN | Het vertrouwen bij UDI’19/CSU lijkt met de week toe te nemen, nu de Udenaren een modus gevonden lijken te hebben die leidt tot succes. Komende zondag kan de ploeg bij leegvlieger AWC Wijchen de derde overwinning op rij boeken. “Voetballend moet het beter, maar de organisatie staat als een huis”, stelt UDI-hoofdcoach Lodewijk de Kruif.

“We zijn voor ons spel heel afhankelijk van de balvastigheid van onze spitsen en nummer tien. Tegen OJC (1-2 winst) en RKVZC (2-0 zege) kon je zien dat we stappen hebben gezet. We houden de bal langer vast, waardoor de rest van de spelers tijdens een aanval tijdig kunnen aansluiten. Maar zeker in het balbezit van de tegenstander staan we dermate goed in de organisatie dat de tegenpartij zich eigenlijk geen raad weet, waardoor we weer snel in balbezit komen”, verduidelijkt De Kruif, die erkent dat ‘UDI aan de bal beter moet worden’ als het zich ook daadwerkelijk wil meten met kampioenskandidaten als Halsteren, Silvolde en Baronie en die de komende weken de tegenstanders vormen van UDI, dat zelf vierde staat. “Baronie en Halsteren zijn uitgesproken ambitieus en zij moeten elke week. Wij niet. Bij ons moet alles kloppen om dit soort ploegen te verslaan, maar dat is ons tegen OJC ook gelukt.”
De wedstrijd AWC-UDI’19 is zondag 17 oktober om 14.00 uur op sportpark De Wychert in Wijchen.

Bekerwedstrijd
UDI’19 speelt woensdagavond 13 oktober eerst nog een wedstrijd voor de KNVB-districtsbeker. Op eigen veld is FC Schadewijk de tegenstander. De Udenaren zijn gewaarschuwd, want in 2018 stond dezelfde bekerwedstrijd op het programma. De Osse derdeklasser wist toen na strafschoppen te winnen van UDI’19, dat een nieuwe blamage zal willen voorkomen.

Meer berichten