Astrantia won voor de tweede keer dit seizoen.
Astrantia won voor de tweede keer dit seizoen. Foto: Marieke Lemmen

5E: HBV lijkt eindelijk los, maar DWSH’18 is nu tweede; Astrantia wint ook

Voetbal 1.531 keer gelezen

HBV lijkt de weg naar boven eindelijk gevonden te hebben. De Beersenaren wonnen zonder groots te spelen met 0-4 bij MVC, dat zich tot vanmiddag medekoploper mocht noemen. Fiducia gaat nu met negen punten uit drie wedstrijden alleen aan kop na een 3-2 winst op Boerdonk. DWSH’18 is de nieuwe nummer twee na een gemakkelijke zege op WHV. Astrantia klopte Odiliapeel en meldt zich ook bij de top.

HBV was uit bij MVC vanaf het begin de bovenliggende ploeg, maar echt groots speelden de gasten niet. Sterker nog, het niveau was volgens trainer Lucien Roeffen zelfs te slecht om aanspraak te maken op meer. Dat veranderde na rust, met Moos Hendrix in de punt erbij en een meer offensieve en vooral opportunistische speelwijze. “MVC kwam er toen helemaal niet meer uit. De individuele klasse heeft vooral het verschil gemaakt”, aldus Roeffen, die Mart Nuijen (twee), Hendrix en een eigen doelpunt voor de HBV-productie zagen zorgen. “Ik verwacht voetballend meer van mijn ploeg, maar soms moet het zoals het moet. Bovendien hebben we veel geblesseerden, al wil ik dat niet aanhalen als excuses.”

Lees komende week op Kliksport een uitgebreider verhaal met trainer Lucien Roeffen van HBV.

DWSH’18 tweede, Astrantia haakt aan
DWSH’18 staat tweede na een gemakkelijke overwinning op WHV. Teun Jilisen en Wout Jans (twee goals) maakten het verschil voor de fusieclub: 3-1. DWSH’18 heeft nu een voorsprong van een punt op HBV en drie (plus een wedstrijd meer gespeeld) op Astrantia, dat afrekende met RKSV Odiliapeel: 0-1. Bram Goossens maakte de enige goal. “Het was een verdiende overwinning tegen een stugge ploeg, die vaak de lange bal hanteerde. Voor de rust hadden we het al moeten beslissen, na rust hebben we het korte tijd lastig gehad”, vond Astrantia-coach Patrick Pothuizen.

Verlies Boerdonk en VCA
Boerdonk leed bij koploper Fiducia volgens de clubverslaggever een onnodige nederlaag ‘tegen een fysieke en onsportieve ploeg’. Tim van Alphen (0-1) en Daan Dortmans vonden het netje namens Boerdonk, dat veel kansen heeft gehad, maar na de 3-2 niet meer tot scoren kwam en haar eerste nederlaag van het seizoen leed.
VCA ging ook met een minimaal verschil onderuit. Bij Elsendorp won de thuisclub met 1-0. “We begonnen niet goed. Na rust speelden we aardig. De bal wilde er toen echter aan beide kanten niet meer in”, zag Mark van Wijk (VCA).

De wedstrijd tussen RKVV Keldonk en VCO werd uitgesteld vanwege het 60-jarig jubileum van de club uit ‘t Oventje.