FC Schadewijk - Avanti'31. (Foto: Piet van Vorstenbosch)
FC Schadewijk - Avanti'31. (Foto: Piet van Vorstenbosch) (Foto: )

3C: Avanti’31 wint ook bij FC Schadewijk, Margriet speelt RKTVC van de mat, eerste nederlaag Nooit Gedacht

  •   keer gelezen   Voetbal

Twaalf punten uit vier wedstrijden: Avanti’31 staat alleen aan kop in de derde klasse C. Wie had dat vooraf gedacht? Plaatsgenoot Schijndel doet het overigens ook goed met een vierde plaats, maar de ploeg van trainer Henry van Alebeek liet wel twee punten liggen tegen Den Dungen: 1-1.

FC Schadewijk - Avanti’31 1-2


FC Schadewijk - Avanti’31. (Foto: Piet van Vorstenbosch)

Niet titelkandidaten als Margriet of Zwaluw VFC staan aan kop, maar Avanti’31. De ploeg van trainer Stephan Hesemans is momenteel niet te stoppen en won vandaag ook met 1-2 van FC Schadewijk. In de eerste 25 minuten kregen de bezoekers meerdere goede kansen, maar was alleen de penalty van Toon van der Heijden raak. Vijf minuten later was het al gelijk toen Henk Brans uit een corner de 1-1 aantekende. In de tweede helft was het FC Schadewijk dat aanviel en de beste kansen kreeg. Er viel echter maar één doelpunt en die was van Schijndelse makelij. Opnieuw Van der Heijden was trefzeker, dit keer uit een corner van Roel Kappen. Hesemans: “Ploegen zullen na ons goede begin rekening met Avanti’31 gaan houden. Niet erg, dat is voor ons een mooie uitdaging.”
FC Schadewijk-trainer Gaby Kuijpers baalde begrijpelijkerwijs na afloop. Hij miste flink wat spelers en zag Quincy Broers tijdens de wedstrijd geblesseerd uitvallen. Het tweede elftal is erg matig en er is geen jeugdopleiding, dus de spoeling in de selectie is dun. Toch had FC Schadewijk het vandaag aan zichzelf te danken dat het met lege handen bleef staan. “We kregen meerdere honderd procent kansen, dan is het zuur dat je die niet maakt en de winnende aan de andere kant valt. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Het is tot nu toe een moeilijk seizoen, maar we moeten positief blijven. Dit niveau moeten we vasthouden, dan komt de winst wel. En alleen daardoor stijgt het vertrouwen.”


FC Schadewijk - Avanti’31. (Foto: Piet van Vorstenbosch) 

RKTVC - Margriet 0-4
Na de 0-3 nederlaag tegen Alem vorige week eiste trainer Maarten van Vugt verbetering van zijn ploeg. Hij zag die verbetering vandaag tegen RKTVC, waarin Margriet veel beter was. Op een ontzettend slecht veld was het eenrichtingsverkeer. RKTVC had niets in te brengen tegen de Ossenaren en kreeg de gehele wedstrijd slechts 1 kans. Aan de andere kant was het na 16 minuten raak door Roy Govers. De centrale verdediger scoort niet vaak, maar na een kleine uur spelen was hij opnieuw trefzeker. Dit was de 0-3, want acht minuten daarvoor had Morris Landman een indrukwekkende sprint doeltreffend afgerond. Het slotakkoord was voor Joey Schuurmans. Van Vugt: “Een overwinning die we nodig hadden. RKTVC was dan wel geen al te beste ploeg, we winnen wel ruim en hebben vrijwel niets weggegeven.”

Nooit Gedacht - Zwaluw VFC 0-3
De eerste nederlaag van Nooit Gedacht dit seizoen is een feit. Zwaluw VFC was een maatje te groot voor de Geffenaren. Trainer Henry van der Linden: “We hebben terecht verloren van een hele goede ploeg. We zaten te weinig momenten in de wedstrijd en de linies waren vaak te lang waardoor we te laat kwamen en niet in de duels konden komen. Zelf lieten we het na om de 1-0 te maken en aan de andere kant kregen we twee knullige goals tegen. Dan wordt het lastig tegen een goed georganiseerd Zwaluw VFC. Ik vond ook dat we te vaak de lange bal zochten terwijl de ruimte aan zijkanten lag. Het zat er gewoon niet in, dat kan een keer.”

Derde klasse C:
RKTVC - Margriet 0-4
FC Schadewijk - Avanti’31 1-2
Nooit Gedacht - Zwaluw VFC 0-3
DVG - DSC 1-4
ODC - SCG’18 2-2
Alem - BMC 5-0
Schijndel - Den Dungen 1-1

1. Avanti’31 4-12
2. Alem 4-9
3. SCG’18 4-8
4. Schijndel 4-8
5. Zwaluw VFC 3-7
6. Nooit Gedacht 4-7
7. Margriet 4-7
8. Den Dungen 4-5
9. DSC 4-4
10. BMC 4-4
11. FC Schadewijk 4-2
12. ODC 3-1
13. DVG 4-0
14. RKTVC 4-0

DVG - FC Schadewijk
Avanti’31 - Schijndel
Margriet - ODC
BMC - Nooit Gedacht
SCG’18 - Zwaluw VFC
Den Dungen - RKTVC
DSC - Alem

Meer berichten