<p>HBV Beers is na een slechte start op weg naar de koppositie in de vijfde klasse E. (foto: Gerno de Haas)</p>

HBV Beers is na een slechte start op weg naar de koppositie in de vijfde klasse E. (foto: Gerno de Haas)

(Foto: Gerno de Haas)

HBV komt eraan: ‘Maar we moeten echt nog veel stappen zetten’

  •   keer gelezen   Voetbal

BEERS | Vijfdeklasser HBV lijkt na een moeizame start van het seizoen de weg naar boven  te hebben ingezet. Afgelopen zondag werd met duidelijke cijfers (0-4) afgerekend met medekoploper MVC, maar HBV-trainer Lucien Roeffen is nog niet tevreden. “Voetballend kan het nog veel beter dan dat we tot nu toe hebben laten zien. Dus ja: we komen eraan, maar voetballend moeten we echt nog veel stappen maken.”

Door Martijn Schwillens

Op het moment dat u dit bericht leest, zitten de meeste spelers van HBV thuis. Een avondje vrijaf, even geen training op weg naar het treffen met FC Uden van komende zondag. Niet uit luxe, maar om de krachten te sparen. “Want we hebben enorm veel blessuregevallen. Doordat de competitie anderhalf jaar heeft stilgelegen door corona, zie je dat spelers sneller geblesseerd raken en iets langer nodig hebben om te herstellen. We kampen op dit moment met vier hamstringblessures. Om iedereen fit te houden, heb ik alleen de jongens die op de weg terug zijn opgeroepen voor een hersteltraining”, verduidelijkt Roeffen. “Mensen die mij kennen, weten wat voor trainingsbeest ik ben. Ik wil spelers beter maken, maar ik ben nu vooral bang dat mijn jongens overbelast raken. Zodoende heb ik de spelers die tegen MVC hebben gespeeld een vrije dinsdagavond gegeven.”

‘Sommige tegenstanders willen ons het spelletje onmogelijk maken. Daar moeten we echt slimmer op anticiperen’

Ondergrens
Het siert Roeffen dat hij de vele blessures niet aanroert als excuses voor de matige seizoenstart, al lijkt HBV de weg naar boven te zijn ingezet. Na twee gelijke spelen met slecht voetbal werden twee overwinningen geboekt, met matig maar wel effectief voetbal. “De jongens die wel fit zijn of waren, zijn goed genoeg om het verschil te kunnen maken. Ik ben nog niet onze wedstrijden tegen Boerdonk (1-1) en vooral MHV (4-4) vergeten. Ik heb me geschaamd voor ons optreden daar. Let wel, ons, want ik ben als trainer net zo verantwoordelijk. Maar in Loosbroek hebben we echt de ondergrens aangetikt.”

Ambities
De ambities op sportpark Calbroek zijn duidelijk: er moet promotie naar de vierde klasse worden afgedwongen. Dat is gezien het spelersmateriaal ook niet meer dan logisch. Zo zouden Jeroen Bardoel, Mart Nuijen en Moos Hendrix bij mening derdeklasser een basisplaats hebben. Bovendien liet HBV in de voorbereiding en de districtsbeker zien zich te kunnen meten met derde- en vierdeklassers. “Maar dan speel je wel tegen ploegen die ook graag het spel willen maken. Sommige tegenstanders in deze klasse (5E) willen ons het spelletje onmogelijk maken. Daar moeten we echt anders en slimmer op anticiperen. We moeten zodoende echt nog veel stappen zetten voor we zover zijn. We hoeven ook niet weg te lopen voor onze ambities. Wij willen het spel maken en dicteren. Met lopende middenvelders en jongens die doorschuiven, zodat we aanvallend wat extra’s kunnen brengen. Tot nu toe hebben we het echter vooral van onze individuele kwaliteiten moeten hebben. Ook zijn we al een paar keer opportunistisch gaan spelen, terwijl ik juist voetballend het verschil wil maken. Het is echter nog vroeg in het seizoen, dus daar werken we aan.”

Programma vijfde klasse E:
Astrantia        -         sv DWSH ‘18
Boerdonk        -         RKVV Keldonk
RKVV Fiducia        -         Odiliapeel
HBV        -         FC Uden
VCO        -         Elsendorp
WHV        -         VV MVC        

Stand vijfde klasse E:
1. Fiducia 3-9
2. DWSH’18 4-9
3. HBV 4-8
4. Elsendorp 3-7
5. Astrantia 3-6
6. MVC 3-6
7. Odiliapeel 4-5
8. VCA 4-4
9. VCO 3-3
10. Boerdonk 3-2
11. WHV 4-1
12. RKVV Keldonk 3-1
13. FC Uden 3-0

Meer berichten