<p>Bladeren op velden kondigen de herfst aan</p>

Bladeren op velden kondigen de herfst aan

(Foto: Peter Kuijpers)

4F: Voetballen met vallende bladeren in herfstvakantie

  •   keer gelezen   Voetbal

De herfst laat ruim van zich horen. Je kent ze wel, die velden bezaait met bladeren en de truien moeten weer uit de kast. Reservespelers tijdens de wedstrijd onder een fleece deken of plaid kondigen de winter aan. De KNVB had eerder de hebbelijkheid om er op het eerste weekend van die herfstvakantie een beker of inhaalzondag van te maken. Zondag is dat niet het geval en staat er een volledig programma op ons te wachten. De Divisies en Hoofklasse hebben wél een vrij weekend of halen in. De eerste inhaalzondag voor de rest in het Zuiden is op zondag 14 november.

Door: Peter Kuijpers

Er begint na een maandje voetbal een klein beetje structuur in het competitieverloop te komen. Toegegeven dat er nog 22 wedstrijden gespeeld moeten worden en 29 mei nog heel veel nachtjes slapen is, krijg je toch een beeld wie tegen- of meevalt in het verwachtingspatroon. Koploper Acht meldde zich bijvoorbeeld in de afgelopen onderbroken competitie ook al bovenin. Het Eindhovense studententeam Pusphaira had op het moment van onderbreken nul uit vier wedstrijden. Nu staan de studenten in de middenmoot met vijf punten uit vier wedstrijden. We gaan het zien, maar dat huidige koplopers Acht en Avesteyn kampioenskandidaten zijn in 4F lijkt helder ook al willen ze er zelf niets van weten.

WEC – Acht
Trainer Henry van Wanrooy heeft nog heel wat recht te zetten bij zijn club WEC. Het team is jong en dartel en heeft nog onvoldoende vlees op de botten. De rol die de Wijbosschers momenteel vertolken is nog heel magertjes, maar daar raakt niemand van in paniek op De Glorie. Zondag komt koploper Acht op bezoek. De club aan de rand van Eindhoven is dik favoriet weet ook trainer Van Wanrooy: “Dat zeker en het wordt bikkelen voor de punten. En weet je, zo slecht is het allemaal niet maar we komen té veel basis dingen te kort. Als trainer moet je alles mee maken en daar hoort onderaan spelen ook bij. Uiteindelijk gaat dat goed komen”, aldus de WEC-trainer voorafgaande aan het duel komende zondag. 

VOW – ELI
Een mooi affiche heet dat dan. Twee teams waar het voetbal de prioriteit heeft. Wellicht te veel soms. Op zijn tijd er eens ouderwets ‘er onder klossen’ is niets mis mee als de wedstrijd hierom vraagt. Zondag komt ELI uit Lieshout met een prima voetballend team. De club zag zich versterkt met namen als Lars Teuben, Danny de Koning, en Coen Brouwers die allen van Gemert overkwamen. Jaccy van den Enden kwam van buurman Sparta’25. Prachtig op de teamlijst dat we daar de naam van voormalig speler Wimke Donkers nog tegenkomen. Donkers die tot bijna aan zijn vijftigste speelde in het eerste van ELI. Wim is nu grensrechter en clubman in hart en nieren en vermoedelijk nog veel meer. De foto hieronder is van 2006 waar ELI uit speelde bij Prinses Irene. Mooie herinneringen die we moeten koesteren. 


Wim Donkers als speler van ELI in 2006 - foto Peter Kuijpers

Basis
Trainer Patrick Cissen zal dit voor kennisgeving aannemen. De Veghelaar heeft andere zorgen. Zijn team is nog verre van spelende zoals hij dat wellicht graag zou zien. Terug naar de basis dan maar. Cissen “Voordat we aan drie punten kunnen denken moeten we inderdaad terug naar de basis. Goede organisatie, communicatie, lef en passie, voorbereiding op wedstrijd en een beetje geluk. Ik heb inderdaad wat informatie over ELI. Eigenlijk interesseert mij het niet tegen wie we spelen. Ik bereid mijn team voor op verschillende formaties die een tegenstander kan spelen. Zonder bal moeten we snel in overtal komen. Als dan de individuele kwaliteit van een speler nog de doorslag geeft, hoort hij niet in onze competitie te spelen. We hebben dit seizoen vijf tegengoals geïncasseerd waarbij de tegenstander optimaal profiteerde van onze fouten. Afgelopen week kreeg RKGSV met veldspel ook kansen om een doelpunt te maken. Je hebt alleen kwaliteit nodig om te scoren. Daar ontbreek het bij ons ook aan met twee goals uit vier wedstrijden”, duidelijke teksten van de trainer van VOW. 

RKGSV – Avesteyn
Hartstikke knipperend affiche is natuurlijk het duel volgende week als Acht naar Dinther komt. We gaan daar als Kliksport ook dik aandacht aan geven, maar eerst maar eens RKGSV. Nog een ‘lelijke’ adder onder het bekende gras. De ploeg uit Gerwen wordt heerlijk meegezogen in de slipstream van de koploper Acht en Avesteyn. Sterker nog met winst op Avesteyn gaat het de Dinternaren voorbij. Dus al met al een super belangrijk duel zondag in Gerwen. 

Uitdaging
Trainer Hugo van de Sande: “RKGSV is voor ons geen onbekende. Vorig seizoen de laatste wedstrijd die we mochten spelen was tegen RKGSV. Er zijn wel wat jongens bijgekomen, maar er staan ook veel dezelfde spelers in. Voorin zit veel gevaar met creatieve en snelle mensen. Als we met de juiste motivatie en instelling richting Gerwen gaan dan hopen we op een driepunter. Er zit in ieder geval een stijgende lijn in de wedstrijden die we spelen. We hebben wel een aantal blessure gevallen, maar die had ik afgelopen zondag ook al. We hebben één brede selectie voor het eerste en ze zijn allemaal belangrijk voor het team. Je moet daar ook niet te moeilijk over doen want de jongens nu spelen laten zien dat ze gewoon in de basis horen. Het zal voor de geblesseerde spelers weer een uitdaging worden om zich terug te vechten in het team.” Om 14.30 uur gaat de bal rollen met scheidsrechter Raats. 


Keeper Frank Thijssen van Boskant is een doelman met veel talent (foto Peter Kuijpers)

Boskant – DOSL
“Geen verkeerd team dat DOSL”, wist trainer Hugo van de Sande Kliksport eerder te melden nadat zijn Avesteyn er met 1-0 van won. Het gebeurde in de opening van de competitie. Vooral voorin met veel snelheid is de bijsluiter die de Leendenaren met zich meedragen. De achterstand op de twee koplopers is tenslotte maar drie puntjes. Na twee nederlagen achtereen (Acht en Avesteyn) is het de hoogste tijd voor een zege op De Scheken. Boskant bevindt zich nog net, met de voeten nat, in het linkerrijtje. DOSL dat heeft een goed team en dat is trainer Peter van der Heijden bekend: “Ja, inderdaad heeft DOSL een aardige ploeg volgens Hugo (Hugo van de Sande red.). Hele goede nummer tien en een sterke spits. Maar wij ook hebben ook een aardig team. Er staan best sterke teams in onze klasse, ik had het wat minder verwacht maar dat is ook leuk. Elke week tot het gaatje moeten is leuk. Tot nu toe hebben we elke week kei hard moeten werken en het doet me deugd dat de spelers daar toe bereid zijn. Nu nog wat meer kansen zien te creëren want daar moeten we nog hard aan werken.”  Een interessant duel zondermeer tegen een respectabele tegenstander, dat laatste zeker. Om 14.30 uur op klassieke tijd gaat de bal rollen in Boskant met scheidsrechter Doesburg die het sportief voor het zeggen heeft. 

Programma komend weekeinde:

Mariahout-EMK
WEC-Acht
VOW-ELI
Tivoli-Woenselse Boys
Pusphaira-DVS
RKGSV-Avesteyn
Boskant-DOSL

1.Acht 4-12
2.Avesteyn 4-12
3.RKGSV 4-10
4.DOSL 4-9
5.ELI 4-7
6.Boskant 4-6
7.Pusphaira 4-5
8.DVS 4-4
9.Woenselse Boys 4-4
10.Tivoli 4-3
11.VOW 4-2
12.Mariahhout 4-2
13.WEC 4-2
14.EMK 4-0Meer berichten