<p>Schijndel en Den Dungen speelden gelijk. (Foto: Cees van Raaij)</p>

Schijndel en Den Dungen speelden gelijk. (Foto: Cees van Raaij)

3C: Prachtige en belangrijke Schijndelse derby; kan FC Schadewijk winnen van puntloos DVG?

  •   keer gelezen   Voetbal

De derby tussen Avanti’31 en Schijndel is normaal gesproken al een prachtig affiche, maar komende zondag helemaal. De thuisploeg doet het fantastisch en won alle vier haar wedstrijden. Plaatsgenoot RKSV Schijndel bezet de vierde plek en wil heel graag winnen. Voor de eer, maar ook om boven in mee te blijven draaien.

Avanti’31 staat met twaalf punten uit vier wedstrijden bovenaan. Wat een luxe en wie had dat verwacht? Trainer Stephan Hesemans: “Ploegen zullen na ons goede begin rekening met Avanti’31 gaan houden. Niet erg, dat is voor ons een mooie uitdaging.” Derby’s zijn vaak nooit mooie wedstrijden, maar we raden u zeker aan zondag een kijkje te gaan nemen op Sportpark De Molenheide. De aftrap is om 14.00 uur.


FC Schadewijk - Avanti’31. (Foto: Piet van Vorstenbosch) 

DVG - FC Schadewijk
FC Schadewijk draaide de laatste jaren bovenin mee, maar is dit seizoen slecht gestart. In vier duels werden slechts twee punten gepakt. Het zit de Ossenaren ook niet mee. Het duel met Avanti’31 was een goed voorbeeld: kansen werden gemist en meerdere spelers in de al zo krappe selectie waren afwezig. Dan wordt het moeilijk om wedstrijden te winnen. Trainer Gaby Kuijpers: “We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Het is tot nu toe een moeilijk seizoen, maar we moeten positief blijven. Dit niveau moeten we vasthouden, dan komt de winst wel. En alleen daardoor stijgt het vertrouwen.” Zondag wacht het puntloze DVG. Kansen liggen er zeker, maar zo zal de ploeg uit Liempde ongetwijfeld ook denken.

Margriet - ODC
Margriet-trainer Maarten van Vugt zag dat zijn ploeg sportieve revanche nam na de 0-3 nederlaag tegen Alem. Het was geen superwedstrijd tegen RKTVC, maar de Ossenaren gaven vrijwel niets en scoorden zelf vier keer: 0-4. “Een overwinning die we nodig hadden”, waren de duidelijke woorden van de Berghemnaar. Zondag komt ODC naar Sportpark Amstelhoef. De ploeg uit Boxtel pakte een puntje uit drie duels en hoopt net als Alem in Oss toe te kunnen slaan. Margriet gaat natuurlijk voor eigen publiek voor de winst om zo aansluiting te blijven houden met de topploegen.

BMC - Nooit Gedacht
Nooit Gedacht werd na drie goede wedstrijden door Zwaluw VFC met duidelijke cijfers aan de kant gezet: 0-3. Geen schande, want van de Vughtenaren gaan we nog wel het nodige horen dit seizoen. Dat Nooit Gedacht echter een goed stel bij elkaar heeft, werd in het begin van deze competitie duidelijk. Vooral een speler als Jari van Erp is een groeibriljantje. Wat kan het team van trainer Henry van der Linden zondag laten zien tegen BMC? Lees het zondagavond allemaal op deze website!

Derde klasse C:
1. Avanti’31 4-12
2. Alem 4-9
3. SCG’18 4-8
4. Schijndel 4-8
5. Zwaluw VFC 3-7
6. Nooit Gedacht 4-7
7. Margriet 4-7
8. Den Dungen 4-5
9. DSC 4-4
10. BMC 4-4
11. FC Schadewijk 4-2
12. ODC 3-1
13. DVG 4-0
14. RKTVC 4-0

DVG - FC Schadewijk
Avanti’31 - Schijndel
Margriet - ODC
BMC - Nooit Gedacht
SCG’18 - Zwaluw VFC
Den Dungen - RKTVC
DSC - Alem

Meer berichten