Berghem Sport - Woezik. (Foto: Jo van Herpen)

1C: Erp veel te sterk voor Rhode, HVCH haalt keihard uit tegen NEC

Voetbal 373 keer gelezen

Rhode kent vooralsnog een erg moeizaam seizoen. Tegen Erp stond het met rust ‘nog maar’ 0-1, maar de bezoekers liepen in de tweede helft uit naar 1-5. De grootste uitslag vandaag in de eerste klasse C vond plaats in Nijmegen, waar NEC met 1-8 klop kreeg van HVCH.

Rhode - Erp. (Foto: Leon Voskamp)

Rhode bleef in de eerste helft nog redelijk overeind tegen Erp en creëerde zelf een aantal kansjes. Aan de andere kant viel één treffer, toen Joep Offermans knap uithaalde. In de tweede helft liep Erp via Koen van Deurzen, Emiel van der Sanden en Yoeri Vissers uit naar 0-4. Kyron Brus redde de eer bij de thuisploeg, waarna het slotakkoord voor Knud van den Heuvel was: 1-5. “Deze overwinning is belangrijk om aansluiting te krijgen in de middenmoot”, aldus Erp-trainer Jurgen van Wanrooij.

NEC - HVCH 1-8
De derde overwinning op rij is een feit voor HVCH. Het arme NEC kreeg een flink pak slaag: 1-8. Binnen een kwartier was het al 0-2 door goals van Tim Kamp en Joël van den Berg. Via Milan Raijmaekers en Roy Vissers stond het met rust 0-4. In de tweede helft ging HVCH door en liep het via Kamp, Tom Hekerman en een eigen doelpunt uit naar 0-7. NEC gaf toen 1 speldenprikje, maar de marge werd weer zeven door Michel van de Akker. Trainer Roy de Haan: “Het was eenrichtingsverkeer. Zo’n grote overwinning is supermooi. Het enige smetje is de tegengoal, maar dat mag de feestvreugde niet dempen.”

Berghem Sport - Woezik 0-0
Met een 0-0 gelijkspel tegen Woezik deed Berghem Sport op papier geen verkeerde zaken. Trainer Willem van der Burgt was echter niet geheel tevreden. “In de eerste helft hebben we twee goede kansen gehad. Er had voor ons meer ingezeten. Maar de jongens hebben een goede reactie laten zien na de 0-6 nederlaag tegen Best Vooruit vorige week.”

Best Vooruit - TOP 2-3
Aram Pusters moest vorige week vanwege blessuregevallen centraal achterin spelen bij TOP. Vandaag kon trainer Bas Gösgens over meer spelers beschikken en mocht Pusters weer naar het punt van de aanval. Met twee goals zette hij de ruststand op 0-2. In de tweede helft werd het 0-3 door Wouter Boons en leek het gelopen. “Conditioneel kwamen we echter in de problemen, ook niet gek als je je bedenkt dat er zoveel jongens geblesseerd waren. Na de 1-3 en 2-3 was het billenknijpen voor ons, maar we trokken de winst over de streep”, aldus Pusters. Lees later deze week een interview met de goalgetter.