Schijndel won bij Avanti'31. (Foto: Piet van Vorstenbosch)

3C: Schijndel wint derby, FC Schadewijk staat zwaar voor schut, Nooit Gedacht en Margriet halen uit

Voetbal 335 keer gelezen

Derby’s zijn vrijwel nooit mooie wedstrijden. Zo ook niet bij Avanti’31 tegen Schijndel. Het waren de gasten die met drie punten naar de Rooiseheide vertrokken: 0-1.

Avanti’31 - Schijndel. (Foto: Piet van Vorstenbosch)

Volgens Avanti’31-trainer Stephan Hesemans was het een gelijkwaardige wedstrijd waarin de gelukkigste de drie punten pakte. Schijndel opende zo’n tien minuten na rust de stand door een penalty van Stan Guns. In de slotfase kreeg Avanti’31 dé kans op de gelijkmaker. De scheidsrechter wees naar de stip na een overtreding op Teun Kuijpers. Toon van der Heijden liet het buitenkansje echter liggen. Avanti’31 staat daardoor niet meer alleen aan kop, maar moet de koppositie delen met Alem. Schijndel volgt op 1 punt. Een reactie van Schijndel-trainer Henry van Alebeek ontbreekt, omdat hij niet bereikbaar was.

DVG - FC Schadewijk 7-0
DVG had nog geen punt gepakt en dus lagen er kansen voor FC Schadewijk, dat dit seizoen ook nog niet won. Het werd echter een dramatische middag voor de Ossenaren. Het begon al na zo’n vijf minuten, toen doelman Martin Roelofs een penalty keerde, maar daarbij geblesseerd raakte. Met Peter van Haren kwam er een keeper van een lager elftal binnen de lijnen. Toen de thuisclub op 1-0 kwam en daarna de tweede goal viel, zakte FC Schadewijk als een kaartenhuis in elkaar. Met rust was het 4-0, het werd zelfs 7-0. Trainer Gaby Kuijpers: “Een grote schande, we staan compleet voor schut. We werden zelfs uitgelachen. Op alle posities zijn we afgetroefd.” Lees komende week meer op Kliksport.

BMC - Nooit Gedacht 1-6
Nooit Gedacht maakte indruk op bezoek bij BMC. De tweede helft dan, want voor rust was het aardig aan elkaar gewaagd. De 1-0 na een klein kwartier werd teniet gedaan door Bob van Iersel. Doelman Luuk Bijveld voorkwam een tweede tegendoelpunt met een geweldige save. In de tweede helft werd BMC overlopen door de Geffenaren. Door goals van Sam van Sluis, Van Iersel, Ken Bissels en tieners Jari van Erp en Levi Schuurmans (net als Van Sluis 18 jaar) werd het 1-6. Trainer Henry van der Linden: “In de tweede helft brachten de jongens zoveel energie en werden de juiste beslissingen genomen. Constant werd de vrije man gevonden. Ook vonden ze heel makkelijk de ruimte achter de BMC-verdediging. Als we dit elke week kunnen opbrengen, dan gaan we lang meedoen. Extra mooi is dat drie tieners uit de eigen jeugdopleiding scoren. Mooi voor de club en voor de toekomst van het eerste elftal.”

Margriet - ODC 4-0
Margriet won voor de tweede keer op rij met vier goals verschil. ODC kreeg met 4-0 klop, maar kwam daar nog goed mee weg. In het begin van de wedstrijd kreeg ODC nog wel een kans die binnenkant paal terug het veld inketste, maar daarna was het eenrichtingsverkeer. Rob van de Ven, Jeffrey van Vlijmen en Joey Schuurmans (twee) scoorden. “De score had nog een stuk ruimer kunnen uitvallen”, zegt trainer Maarten van Vugt. “We hebben nog zoveel kansen laten liggen.”