<p>Pim van Riel, scoorde zondag tegen ELI&nbsp;</p>

Pim van Riel, scoorde zondag tegen ELI 

(Foto: Arno Korsten )

4F: Avesteyn – Acht een mooie ontknoping, is VOW klaar voor DOSL?

  •   keer gelezen   Voetbal

Een prachtig affiche is Avesteyn – Acht, wat in goud op snee gedrukt zou mogen worden. Toch plaatsen we het met uw goedvinden nog even in de koelkast. We komen er met de betrokkenen vrijdag op terug. VOW kon de eerste driepunter noteren zondag ten koste van ELI. Boskant en WEC verloren. Twee verschillende trainers na afloop. Een redelijk vrolijke Henry van Wanrooy die toch leuke dingen zag, Peter van der Heijden was kwaad omdat zijn team hem in de steek liet, althans sommigen. Wat nog opvalt is dat 4F erg braaf is. Nog geen wedstrijd viel uit door het weer of corona gevallen. Hulde!

Door Peter Kuijpers

Boskant liet het zondag tegen DOSL afweten. We gaan er vanuit dat er deze week in Boskant nog wel degelijk is over nagebabbeld. Met trainer Peter van der Heijden is niets mis. Het is een man met het hart op de tong. Bezeten van zijn vak als trainer en zeker ook van zijn club Boskant. Een man naar je hart. Maar ook hij zal door de tijd leren dat in het voetbal niet alles altijd in het pulletje valt. De trainer van Boskant heeft het beste voor met zijn club en baalt als de schapen niet lopen zoals hij dat zou willen, zeker als daar afspraken over zijn gemaakt. Zondag zag hij daar tegen DOSL weinig van terug in zijn optiek. Komend weekend kan dat met nieuw elan worden rechtgezet in Eindhoven met als tegenstander Woenselse Boys. De complimenten van ‘je doet het goed en Boskant is een leuke club’ naderen de versheidsdatum. Na drie nederlagen is de club toe aan een overwinning of ander succesje. Dat zou zondag kunnen in Woensel als de kruitdampen zijn opgetrokken (en nou chargeren we.) Woenselse Boys dat één puntje hoger staat dan Boskant. Op Sportpark De Hondsheuvels wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

DOSL – VOW
Niet de minste ploeg die de Zijtaarders komende zondag gaan zien. DOSL verloor alleen bij Avesteyn. Maar ook trainer Hugo van de Sande van de Dinthernaren sprak vol bewondering over deze ploeg. Natuurlijk bleef de naam van nestor Martijn Bax niet onbesproken. Een speler die centraal staat in alle bepalende momenten van DOSL. VOW tankte vooral uit de tweede helft afgelopen zondag veel moraal. Dat werd tijd want de depots begonnen aardig leeg te raken. Bart van den Oever zijn knie lijkt weer aan de betere hand en de Zijtaarder kon er zonder veel pijn een uur mee spelen. Met Pim van Riel kan dit duo een aanvallende meerwaarde zijn voor het team van trainer Patrick Cissen. Lekker door de linies heen snijden en dat hebben wel nog maar amper gezien sinds de start van competitie. Nog een logistieke tip: Volgens de redactie Tom-Tom is het met de auto naar Leende 35 minuten rijden. Een lekkere voorbereiding is de halve winst zei oud-trainer Pieter Tuns ooit tegen zijn team. Kost niets meer en ook deze tip was gratis. Om half drie fluit hier scheidsrechter Van Heeswijk op Sportpark De Groote Speel in Leende voor aanvang.

WEC – Mariahout
Hoogste tijd voor het team van trainer Henry van Wanrooy om punten te gaan pakken. Het puntenaantal, dat het elftal tot nu toe bijeensprokkelde, beantwoord in geen velden of wegen aan de soms leuke spelwijze die achter de club vermeld staan. Het team is nog jong en wellicht wat weinig vlees op de botten. Dit om een passend antwoord te kunnen geven op het fysieke wat in wedstrijden steeds belangrijker wordt lijkt het soms wel. Zondag was het tegen de medekoploper met vlagen oogstrelend, maar het leverde geen punten op. Mariahout is een tegenstander waar punten tegen gepakt kunnen, lees liever moeten, worden. Het begint een beetje te dringen voor de ploeg uit Wijbosch. De standenlijst vraagt daarom. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Raats voor aanvang op Sportpark De Glorie.

Programma komend weekend:

WEC-Mariahout
EMK-Tivoli
DOSL-VOW
DVS-RKGSV
Avesteyn-Acht
Woenselse Boys-Boskant
ELI-Pusphaira

Stand:
1.Acht 5-15
2.Avesteyn 5-15
3.DOSL 5-12
4.RKGSV 5-10
5.ELI 5-7
6.Woenselse Boys 5-7
7.Pusphaira 5-6
8.Boskant 5-6
9.VOW 5-5
10.DVS 5-5
11.Mariahout 5-5
12.Tivoli 5-3
13.WEC 5-2
14. EMK 5-0

Meer berichten