<p>Bob van den Berg verdedigt. (Foto: Leon Voskamp)</p>

Bob van den Berg verdedigt. (Foto: Leon Voskamp)

Bob van den Berg (Erp): ‘We staan tegen geen enkele tegenstander met angst op het veld’

  •   keer gelezen   Voetbal

ERP | Rhode kreeg afgelopen zondag een pak slaag van Erp: 1-5. De Erpenaren staan zondag tegenover een ploeg die door velen wordt gezien als titelkandidaat, maar wel de laatste twee wedstrijden verloor: FC Eindhoven AV. “Als wij het niveau halen tegen Rhode en tijdens onze eerste twee wedstrijden, dan moet een overwinning of gelijkspel er zondag zeker inzitten”, aldus rechtsback Bob van den Berg (31).

door Leon Voskamp

Van den Berg is bezig aan zijn derde seizoen in Erp. Daarvoor speelde hij zijn hele leven bij SCMH. Van de vierde naar de eerste klasse op 29-jarige leeftijd leek nogal ambitieus, maar de verdediger knokte zich in de basis. “Dat ik naar Erp ben gegaan, is een goede beslissing geweest. Ik heb er nooit een seconde spijt van gehad, het bevalt me hier supergoed. Toen ik koos voor Erp was het overigens een tweedeklasser, maar toen volgde promotie. Ik vroeg mezelf af of ik het niveau aan zou kunnen, maar uit ervaring weet ik nu dat ik dat kan. Ik voel veel vertrouwen van trainer Jurgen van Wanrooij. Ik merk wel dat ik in de coronatijd wat heb ingeleverd qua fitheid, maar daar werk ik aan. Ik heb het volste vertrouwen dat ik mijn oude niveau weer haal.” 

Rechtsback
Van den Berg is een centrale verdediger, maar is door Van Wanrooij sinds twee wedstrijden op de rechtsbackpositie geposteerd. “Koen van Deurzen is vanuit het middenveld naar achteren gehaald en daardoor ben ik naar de rechterkant verschoven. Het is wel anders en even wennen, maar heeft zeker z’n charmes. Als back ben je wat meer betrokken bij de aanval dan centraal achterin. Eigenlijk maakt de positie me niet veel uit, als ik maar speel.”

Middenmoot
Na de 1-5 winst op Rhode bezet Erp de zevende plaats in de eerste klasse C. Naar tevredenheid van de in Erp woonachtige Van den Berg. “Als we hier aan het einde van het seizoen nog steeds staan, dan hebben we het goed gedaan. Een echte doelstelling hebben we nog niet uitgesproken, maar in de middenmoot moet haalbaar zijn. In deze klasse kan iedereen van elkaar winnen, wij gaan in ieder geval nergens met angst naartoe om tegen een pak slaag aan te lopen. Ook niet zondag tegen FC Eindhoven AV.”

Kwaliteit
De kracht van het elftal? Opvallend genoeg noemt hij niet de defensie, de linie waar hij zelf voetbalt. “Vooropgesteld moeten we altijd alles geven. Als we dat niet doen, krijgen we het tegen iedereen lastig. Voorin hebben we jongens die met een individuele actie een doelpunt kunnen maken. Op het middenveld hebben we veel voetballende kwaliteiten. En als er een keer iemand niet in de wedstrijd zit, dan zitten er op de bank goede spelers die maar wat graag in actie komen.”

Eerste klasse C:
1. EFC 4-12
2. Alverna 5-12
3. HVCH 4-10
4. FC Eindhoven AV 5-9
5. Nemelaer 4-7
6. Best Vooruit 5-7
7. Erp 5-7
8. Berghem Sport 5-7
9. Woezik 5-6
10. TOP 4-5
11. Leones 5-5
12. Brabantia 5-4
13. Rhode 5-1
14. NEC 5-0

HVCH - Best Vooruit
TOP - Brabantia
Erp - FC Eindhoven AV
Nemelaer - Berghem Sport
EFC - Leones
Alverna - Rhode
Woezik - NEC

Meer berichten