<p>Trainer Hugo van de Sande en aanvaller Dries Heerkens blikken vooruit&nbsp;</p>

Trainer Hugo van de Sande en aanvaller Dries Heerkens blikken vooruit 

(Foto: Peter Kuijpers)

Avesteyn – Acht een thriller om van te smullen

  •   keer gelezen   Voetbal

Beiden nog met de volle vijftien punten uit vijf wedstrijden. Avesteyn met een wat bescheidener doelsaldo dan de tegenstander van zondag. Wat de uitslag van deze topper ook zal zijn, de competitie is er nog lang niet mee beslist laat dat duidelijk zijn. Wel een leuke krachtmeting die wel wat ketelmuziek verdient, meer dan dat zelfs. 

Door: Peter Kuijpers

Avesteyn had het zondag nog even Spaans benauwd op de Polder in Gerwen, maar kwam uiteindelijk met een ‘Houdini’ ontsnapping toch aan drie punten. Daarentegen had Acht het ook moeilijk tegen laagvlieger WEC. Een zwiepend schot in de slotfase had zo de 3-3 kunnen zijn. Had, inderdaad, toegegeven een verboden woord in voetbal. Het verhaal van Acht is bekend. Trainer is Tim de Wert die afgelopen seizoenen nog bij Nijnsel de trainer was. De familie van Kemenade (uitbaters van het PSV spelershome) gaat als een rode draad door de club. Lang voetbalde Erwin Koeman nog mee in het eerste team die met zijn broer beiden in Acht woonden destijds. Of dat nu nog het geval is weten we niet. De club liet zich al gelden in de laatste twee onderbroken corona seizoenen. In het seizoen 2019-2020 werd het na 17 wedstrijden een vijfde plek met 12 punten achterstand op koploper Dommelen. Afgelopen seizoen, na slechts 4 wedstrijden, stond de ploeg uit Acht ongeslagen bovenaan op het moment van staken.

Ti
Tim de Wert trainer van Acht zondag naar Avesteyn (Foto Peter Kuijpers)

Vierde klasse
Avesteyn is lekker bezig hoe dan ook. De ploeg die ooit succesvol meedraaide in derde klasse en daar in het seizoen 2015-2016 weer uit degradeerde. Het volgende seizoen werd er in de vierde klasse wel nacompetitie gehaald, maar promotie zat er niet meer in. De club uit Dinther bivakkeert dus al zo’n vijf seizoenen in de vierde klasse en daar wil het graag uit. De club is er klaar voor met een gedegen eerste selectie. We spreken voor de donderdagtraining met trainer Hugo van de Sande en sterkhouder Dries Heerkens. Beiden stonden voor de Kliksportcamera en blikten met ons vooruit naar het topduel op komende zondag. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt aan de Steen en Stokstraat waar scheidsrechter Verhagen de sportieve touwtjes in handen heeft.


WEC-Mariahout
EMK-Tivoli
DOSL-VOW
DVS-RKGSV
Avesteyn-Acht
Woenselse Boys-Boskant
ELI-Pusphaira

Stand:
1.Acht 5-15
2.Avesteyn 5-15
3.DOSL 5-12
4.RKGSV 5-10
5.ELI 5-7
6.Woenselse Boys 5-7
7.Pusphaira 5-6
8.Boskant 5-6
9.VOW 5-5
10.DVS 5-5
11.Mariahout 5-5
12.Tivoli 5-3
13.WEC 5-2
14. EMK 5-0

Meer berichten