Jaouad Chraou scoorde de 1-0 voor UDI'19 tegen Sportclub Silvolde.
Jaouad Chraou scoorde de 1-0 voor UDI'19 tegen Sportclub Silvolde. Foto: Peter Kuijpers

UDI’19 gedeeld tweede na overtuigende winst op Silvolde

Voetbal 897 keer gelezen

UDEN | UDI’19/CSU heeft zich dankzij een overtuigende overwinning op Sportclub Silvolde genesteld in de top van de Hoofdklasse B. De Udenaren wonnen met 2-0 van de Gelderse formatie en staan nu op een gedeelde tweede plaats. Jaouad Chraou en Jeroen van Schoonhoven scoorden voor rust beide treffers.

In de Hoofdklasse B staat dit seizoen geen maat op Baronie. Daaronder bevinden zich meerdere ploegen die aanspraak hopen te maken op een periodetitel of een plek in de top-3 om via die weg nacompetitievoetbal af te dwingen. De vraag die langere tijd boven de markt hing, was of UDI’19 over genoeg kwaliteit beschikt om in aanmerking te komen voor een van die plekken. Het voorlopige antwoord na negen speelronden lijkt ‘ja’. Die conclusie dankt UDI aan de prima wedstrijd die het (wederom) op de mat legde tegen Silvolde, dat vanaf het begin werd vastgezet en gedurende de eerste helft nauwelijks tot kansen kwam. Dat kwam zowel door de gekozen tactiek van Lodewijk de Kruif als het feit dat de thuisploeg al vroeg op voorsprong kwam na geblunder in de Silvolde-defensie. Jaouad Chraou profiteerde dankbaar en zette zijn ploeg in de zesde minuut op 1-0.
Ondanks drie overwinningen op rij kon Silvolde ook na die achterstand niet overtuigen en na een dik half uur verdubbelde Jeroen van Schoonhoven de marge: 2-0. Daarmee was het pleit beslecht, want ook na rust slaagden de gasten er niet in om Ralph Vos in de problemen te brengen. Het enige wat UDI zichzelf nog kon verwijten, was dat in de slotfase de eindstand niet een groter aanzien kreeg.
De vijfde ‘nul’ in negen wedstrijden zegt echter genoeg over waar de prioriteiten momenteel liggen in Uden. En dat is zeker de afgelopen jaren anders geweest. De overwinning op Silvolde is voldoende voor een gedeelde tweede plaats, al heeft Halsteren (ook 16 punten) twee wedstrijden minder gespeeld.

Topper op Parkzicht
Komende zondag is datzelfde Halsteren te gast op sportpark Parkzicht in Uden. Juist tegen de topploegen halen de Tricolores dit seizoen het beste bij zichzelf naar boven, getuige de winstpartijen op OJC, Juliana’31 en nu dus Silvolde. Bij winst tegen Halsteren nestelt UDI’19 zich (alleen) op plek twee en is ook het laatste restje twijfel weggehaald.