Heeswijk dwong Olympia'18 tot het uiterste
Heeswijk dwong Olympia'18 tot het uiterste Foto: Bas Delhij

Volharding breidt koppositie uit, Olympia’18 verkijkt zich bijna op dapper Heeswijk

Voetbal 1.620 keer gelezen

Met 0-2 kwam Heeswijk voor bij Olympia’18, maar moest toch toestaan dat de ploeg uit Boxmeer alsnog langszij kwam. Prinses Irene blijft winnen, nu moest Vianen Vooruit, waar het nog maar niet wil lukken, eraan geloven. Venhorst kwam niet tot succes bij CHC dat met 2-0 won. DAW Schaijk blijft koploper Volharding, dat zelf won van Volkel, op twee puntjes volgen..

Prinses Irene boekte een keurige 4-1 zege op het bezoekende Vianen Vooruit. Tim van den Brand draaide op slag van rust een bal in op Jerin van de Rakt die aan de tweede paal kon scoren. Na rust werd de wedstrijd feitelijk van de 55e tot de 65e minuut beslist. Aron van de Rijt, Guus Reijnders en Van den Brand waren het die de 4-0 stand op het bord brachten: Trainer Erik Meulendijk van Prinses Irene was kort en duidelijk: “Gewoon een dik verdiende zege. We hebben de wedstrijd continu in ons bezit gehad.” In de slotfase profiteerde Rik Renirie van een foutje in de Prinses Irene defensie en kon nog 4-1 maken wat tevens de eindstand was op De Schellen.

CHC – Venhorst 2-0
Een regelmatige zege voor de Bosschenaren. Venhorst kwam er op De Schutskamp niet aan te pas. Mouad Hassan was belangrijk voor CHC. De watervlugge baltovenaar was de maker van de 1-0 na een kwartier spelen. Dit in een fase waar Venhorst het nog enigszins bij kon benen. Na rust werd de druk steeds groter van de thuisclub. Opnieuw was het Hassan die de score een kwartier voor tijd op een 2-0 einstand bracht. Na het verlies vorige week tegen Emplina kwam de zege als een verademing.

D
DAW - SVSSS (Foto Eric Megens)

DAW Schaijk – SVSSS 2-1
Het waren de bezoekers uit Udenhout die op voorsprong kwamen in Schaijk. Na een half uur spelen kwam DAW Schaijk weer op gelijke hoogte. Het was Corik Megens die met een heerlijk ‘aangeefje’ van Jacco van der Heijden kon scoren. DAW nam in de tweede helft duidelijk de regie in handen. Dit overwicht werd in de 53e minuut beloond. Eenzelfde scenario bij de 2-1 voor de thuisclub wanneer Van der Heijden Corik Megens opnieuw in vuurpositie brengt. De Schaijkse spits deed het nu wat subtieler met een fraaie lob. SVSSS gokte op de lange bal in de slotfase. Hierdoor kwam er meer ruimte. De kansen die daar uit voortkwamen voor DAW werden niet in doelpunten omgezet. DAW won en blijft koploper Volharding op twee punten volgen.

EVVC – Emplina 1-3
Dat Emplina dit seizoen dik mee gaat doen om de prijzen is voor trainer Antwan van Rijn van EVVC geen verrassing. Van Rijn: “Die hebben een prima elftal. Toen we moesten stoppen voor corona stonden ze ook al bovenaan. Gewoon een goed elftal. Wij moeten dit seizoen de puntjes bijeen gaan sprokkelen. We zijn alweer aan onze derde keeper. Maar Rick (Rick Pennings red.) deed het prima vandaag, hij redde ons een paar maal goed voor een verdere achterstand.” De ruststand op De Zwaan was dubbelblank. Na rust kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong die in de 70e minuut werd uitgebreid naar 0-2. EVVC kwam op 1-2 via Joris van der Doelen die een foutje van de Empelse doelman mocht verzilveren. Van Rijn: “We gingen toen voor de gelijkmaker, maar gaven te veel ruimte weg. De bal werd over onze verdediging gestift wat 1-3 betekende.” EVVC speelt volgende week uit bij het eveneens laaggeplaatste Vianen Vooruit.

Volkel – Volharding 0-1
Koploper Volharding boekte vanmiddag op bezoek in Volkel een nipte overwinning, die overigens nooit in gevaar kwam: 0-1. Topschutter Vincent Buijssen bezorgde de Vierlingsbekenaren met zijn zevende treffer van het seizoen de belangrijke drie punten tegen het stugge Volkel, de nummer tien in de stand. Volharding won vandaag voor de vijfde keer op een rij en hield in al die duels de nul. Keeper Bono Barten is inmiddels al 473 minuten zonder tegendoelpunt bij de Vierlingsbekers. Volharding kwam in de 28e minuut op voorsprong door een treffer van Vincent Buijssen die een mispeer van Bram van der locht, die te zacht terugspeelde, resoluut onderschepte en scoorde. Volkel werd in het laatste kwartier van de wedstrijd wat drukkender, maar de punten gingen mee naar Vierlingsbeek.

v
Vreugde bij de 2-2 in blessuretijd bij Olympia’18 - Heeswijk (Foto Bas Delhij)

Olympia’18 – Heeswijk 2-2
Heeswijk nam brutaal het voortouw op Sportpark Pelzer. Nadat eerst Olympia’18 de paal ramde naast keeper Sebastiaan de Schouwer, kwam daar plots de voorsprong. Ries van Alebeek opende strak op Wouter van Dijke die hard op goal ramde. De bal kwam via de doelman echter terug en het was de dankbare Stef Adank die voor 0-1 tekende. Olympia’18 antwoordde via Siem Loeffen met een kopbal rakelings over. De ploeg van trainer Wil Beijer nam alle risico’s wat kansen gaf voor de bezoekers, maar die gingen daar slecht mee om. Na een half uur viel toch de 0-2. In die fase wellicht verdiend alleen zag de Boxmeerse doelman er hier niet goed uit. Hij liet de bal aan zich voorbij gaan waarna Wouter van Dijke voor 0-2 kon zorgen. In de tweede helft kwam Heeswijk niet meer aan voetballen toe. De Balledonkers leken toch de winst over de streep te gaan trekken. Echter in de absolute slotseconden en extra tijd kwam het bekende roet in het eten. Levi Meulensteen haalde van 20 meter snoeihard uit naar 1-2, waarna in reservetijd Juul Schelbergen de bal langs keeper Sebastiaan de Schouwer krulde: 2-2. Heeswijk treurde kort, maar koestert het punt en hoopt volgende week in het thuisduel met Volkel weer toe te kunnen slaan.