<p>Henry van der Linden, trainer van Nooit Gedacht.</p>

Henry van der Linden, trainer van Nooit Gedacht.

3C: Winnend Avanti’31 koploper, Schijndel haalt keihard uit in Alem, Nooit Gedacht en FC Schadewijk winnen

  •   keer gelezen   Voetbal

Avanti’31 is opnieuw koploper in de derde klasse C. Zelf won de ploeg van trainer Stephan Hesemans en ze werden geholpen door plaatsgenoot Schijndel dat Alem met 2-7 voetballes gaf. Nooit Gedacht bezet knap de derde plaats achter de Schijndelse ploegen. FC Schadewijk boekte in 3C de eerste overwinning van dit seizoen.

Avanti’31 - SCG’18 3-0
Avanti’31 was in het laatste half uur van de wedstrijd tegen SCG’18 trefzeker. Jelle Brus opende de score na 62 minuten, waarna Mauro Brus ruim tien minuten later de stand verdubbelde. Luc van den Hurk bepaalde 5 minuten voor tijd de eindstand op 3-0. Hesemans: “En dan te bedenken dat het eerste half uur het beste was van onze kant. We kregen veel kansen en de grote kans van SCG’18 werd keurig gekeerd door Casper Brus. Een belangrijk moment in de wedstrijd.”

Alem - Schijndel 2-7
Alem was tot voor deze speelronde koploper in 3C, maar kreeg een pak slaag van Schijndel. Voor rust waren de gasten al heer en meester, maar was de stand pas 1-2. In de tweede helft walsten de mannen van trainer Henry van Alebeek over Alem heen. Opvallend genoeg ging het helemaal lopen toen Thomas-Jan van Raaij met twee keer geel van het veld werd gestuurd. Assistent-trainer John Blummel: “Alem stond niet goed, we wisten constant de vrije man op het middenveld te vinden. Met 2-7 sparen we Alem nog, want we hadden er wel twaalf kunnen maken.” Tjeerd Pijnenburg was de grote man aan Schijndelse kant met vier goals. Stan Guns maakte er twee, Van Raaij eentje. “Met de huidige tweede plek zijn we tevreden, maar we zijn er nog lang niet. We missen vijf spelers, maar je ziet dat we een brede groep hebben met gretige jongens. We zijn een ploeg die bij de bovenste drie hoort, daar lopen we niet voor weg.”

FC Schadewijk - Den Dungen 4-2
Het kan soms raar lopen in de voetballerij. FC Schadewijk stak in een slechte vorm en verloor vorige week zelfs met 7-0 van DVG. Vandaag boekte de ploeg van trainer Gaby Kuijpers de eerste overwinning van het seizoen. Met rust stond het al met 3-0 voor tegen Den Dungen door goals van Tom Vos, Tom Liemburg (mooie treffer) en Dani van der Weg. Een beauty van Danny Laukes leverde na rust zelfs de 4-0 op. Daarna kwam Den Dungen opzetten en kwam het terug tot 4-1 en 4-2. Kuijpers: “We misten vandaag met jongens als Benjamin Duah, Quincy Broers en Jordy Hoeks de nodige spelers voorin. Ook doelman Martin Roelofs ontbrak en werd vervangen door Tom Lagerweij. Tom Vos stond in de spits en deed het uitstekend. De jongens hebben vandaag heel hard gewerkt. Er stond een echt team op het veld dat er alles aan heeft gedaan. Na de dramatische nederlaag van vorige week een knap resultaat waar we heel blij mee zijn.”

Nooit Gedacht - DVG 3-2
DVG won vorige week met 7-0 van FC Schadewijk, maar vertrok vandaag met lege handen uit Geffen. Nooit Gedacht stond met rust al met 3-0 voor dankzij goals van Frank van Herpen, een eigen doelpunt en Jari van Erp. De Geffenaren lieten nog een aantal kansen onbenut. DVG kwam met een ‘alles of niets-gedachte’ uit de kleedkamer en begon scherp. Na 57 minuten werd het 3-1 uit een vrije trap en de gasten gingen er meer in geloven. “Wij vergaten zelf de vierde te maken, waardoor je het jezelf makkelijker maakt en onder die druk uitkomt. We kwamen drie keer alleen voor de keeper, dan moet je er minimaal één maken”, aldus Nooit Gedacht-trainer Henry van der Linden. Vlak voor tijd viel de 3-2, maar dichterbij kwamen de gasten niet. “Complimenten voor de werklust van die gasten en resultaat telt, dus dat hebben ze goed gedaan.”

Derde klasse C:
Avanti’31 - SCG’18 3-0
Alem - Schijndel 2-7
FC Schadewijk - Den Dungen 4-2
Nooit Gedacht - DVG 3-2
RKTVC - DSC 0-0

1. Avanti’31 6-15
2. Schijndel 6-14
3. Nooit Gedacht 6-13
4. Alem 6-12
5. Zwaluw VFC 4-10
6. Margriet 5-10
7. Den Dungen 6-8
8. SCG’18 6-8
9. DSC 6-5
10. FC Schadewijk 6-5
11. BMC 5-4
12. DVG 6-3
13. ODC 4-1
14. RKTVC 6-1

FC Schadewijk - Nooit Gedacht
Schijndel - SCG’18
Margriet - Avanti’31
BMC - Zwaluw VFC
Den Dungen - Alem
DVG - RKTVC
DSC - ODC

Meer berichten