<p>UDI&#39;19 won twee jaar geleden de uitwedstrijd bij Halsteren.</p>

UDI'19 won twee jaar geleden de uitwedstrijd bij Halsteren.

(Foto: RKSV Halsteren)

UDI’19-Halsteren: onvervalste topper op Parkzicht

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN | Het gaat wat te ver om te stellen dat oude tijden herleven op sportpark Parkzicht, maar de wedstrijd UDI’19/CSU-Halsteren van komende zondag is een onvervalste topper. Bij winst mogen de Udenaren zich zelfs (en gerust) een kandidaat voor promotie naar de Derde Divisie noemen.

Door onze Kliksportredactie

Zover is het natuurlijk nog niet, maar de manier waarop UDI vorige week zondag thuis afrekende met Silvolde en het feit dat de formatie van trainer Lodewijk de Kruif al vijf keer dit seizoen de nul wist te houden, dragen natuurlijk wel bij aan de (hoge) verwachtingen. De verdediging zal zondag ook op haar best moeten zijn, want na het ongenaakbare Baronie is RKSV Halsteren de ploeg in de Hoofdklasse B die veruit het meeste scoort (23 goals in acht duels). SV Meerssen, Longa’30 en Juliana’31 bewezen echter al dat de West-Brabanders in defensief opzicht kwetsbaar kunnen zijn. Door vier overwinningen op rij staat Halsteren, met enkele oud-profs in het basiselftal, op een tweede plaats. Het gat tussen Halsteren en UDI’19, dat door een vrije speelronde een extra week heeft gehad om alle kleine pijntjes te laten genezen en dus met een nagenoeg fitte selectie kan aantreden, is echter slechts drie punten. De laatste ontmoeting tussen beide teams, in 2019 alweer, eindigde overigens in een 0-1 overwinning voor UDI’19. Na een aantal magere jaren in Uden kan het altijd kritische publiek ook wel weer een seizoen gebruiken waarbij de Tricolores met grote regelmaat als winnaar van het veld stappen. Zondag ook? De belangen zijn alvast duidelijk... 

Gratis toegang
Zonder de afleiding van Eredivisievoetbal biedt de topper een mogelijkheid om aan klantenbinding te doen. UDI’19-Halsteren is zondag 14 november om 14.00 uur op sportpark Parkzicht in Uden. De toegang voor toeschouwers is gratis.

Meer berichten