Pin op de Boxmeerse neuzen na verlies tegen SVSSS
Pin op de Boxmeerse neuzen na verlies tegen SVSSS Foto: Bas Delhij

Zure nederlaag voor Olympia’18, SVSSS wint met 3-4

Voetbal 872 keer gelezen

BOXMEER | Olympia’18 heeft het nog openstaande thuisduel met SVSSS niet in winst om kunnen zetten. Beide teams eindigden de strijd met tien man. Jessy Wolf van Olympia’18 en een speler van SVSSS zagen de rode kaart. Uiteindelijk trok de ploeg uit Udenhout aan het langste eind en won met 3-4. Olympia’18 werd na Heeswijk opnieuw geconfronteerd met simpel puntverlies in een thuisduel.

Op Sportpark Pelzer namen de gasten al vroeg in het duel een 0-1 voorsprong. Mustafa Yilmaz kreeg de 1-1 op zijn schoen, maar zag zijn inzet door de SVSSS doelman gepareerd. Olympia’18 nam het voortouw en werd dwingender. De 1-1 van Sam Luppes werd een kwestie van tijd. In een fase dat de Boxmeerse getrouwen elk moment de voorsprong leken te kunnen begroeten, profiteerde SVSSS van kinderlijk foutief uitverdedigen en was er een 1-2 achterstand. In die fase tegen de verhouding in, maar daar liggen ze in Udenhout niet wakker van. Siem Loeffen kreeg op slag van rust nog een dikke kans, maar opnieuw toonde  de SVSSS keeper zich  achttien karaats.

Elf meter
Na rust werd het ondanks alle goede bedoelingen niet 2-2, maar na een overtreding na balverlies ging de bal op de witte kalkstip en werd het 1-3. Kort hierna mocht Freek Kerkhof namens Olympia’18 aanleggen eveneens vanaf elf meter wat 2-3 betekende. In de jacht op de gelijkmaker kreeg Jessy Wolf zijn tweede geel, dus rood en moest Olympia’18 door met tien man. Gehaast voetbal bracht opnieuw het bezoekende SVSSS in stelling wat 2-4 betekende. De nekslag, ondanks dat de bezoekers inmiddels ook met tien man verder moesten na een rode kaart. Met een afgekeurd Olympia’18 doelpunt kwam er alsnog de 3-4 van Mustafa Yilmaz, verder liet het SVSSS niet komen en nam de volle buit mee naar Udenhout. Olympia kan zich in alle rust voorbereiden voor de derby met Volharding die op 21 november naar Boxmeer afreizen. Zondag bekert Olympia’18 uit bij Sparta’18 in Sevenum.

Foto Bas Delhij

Bekerduel
Trainer Wil Beijer was begrijpelijk teleurgesteld: “Absoluut, ondanks dat we goed begonnen. Tot die 1-1 speelden we goed. Dan geven we op zulk een simpele manier doelpunten weg. Ik zag persoonlijke fouten van ervaren spelers, daar kun je niet tegen wapenen dat overkomt ons en dat mag juist niet. Op momenten dat we gingen voor de gelijkmaker praatten we onszelf uit de wedstrijd, dat mag ons niet overkomen. Ik vroeg me bij tijden wel eens af wat gaat er toch om in die hoofdjes. Gelukkig hebben we zondag een bekerduel en komt er wat rust in het team. Heel jammer nogmaals”, aldus de trainer van Olympia’18.