Emiel van der Sanden weer op de weg terug
Emiel van der Sanden weer op de weg terug Foto:Peter Kuijpers

Emiel van der Sanden: ‘Hoop na de winterstop weer te spelen’

Voetbal 877 keer gelezen

ERP | Het kan je als voetballer overkomen: een botsing met de keeper van de tegenpartij. Het overkwam aanvaller Emiel van der Sanden van Erp in het duel met FC Eindhoven op 31 oktober jongstleden. Paniek, verzorgers op het veld en 112 gebeld waarna de ambulance het hoofdveld van Den Uil opreed. Het zag er niet goed uit. Jukbeen, neus en kaakbreuk was conclusie een dag later. De foto die in de groepsapp rondging loog er niet om. 

Door: Peter Kuijpers

Emiel van der Sanden kan er inmiddels over praten, gelukkig maar. Hij herinnert zich het moment maar al te goed. Van der Sanden: “Ik ging voor een kopduel omhoog gelijk met de keeper. Ik kreeg een duwtje in mijn rug waardoor ik naar voren viel en met mijn hoofd op zijn knie terecht kwam. Dat was een hele klap, ik voelde meteen dat het goed mis was. In ziekenhuis Bernhoven hebben twee kaakchirurgen mij zes uur lang geopereerd.”


Emiel van der Sanden, aanvaller van Erp herstelt prima  (Foto Peter Kuijpers)

Voetbal
Vanzelfsprekend heeft zo’n ingreep nog zeker wel wat revenuen. “Dat zeker er zit nogal wat ijzerwerk in mijn hoofd momenteel. Dat mag er over een week of vier uit. Althans het meeste er blijven wel dingen zitten. Ik wil eind deze week weer proberen te gaan werken.” Voetbal, denk je daar nog aan? “Dat doe ik zeker. Het gaat echt wel kriebelen. Ik heb dat overigens goed besproken met de behandelende artsen. Die waren daar duidelijk over: als ik geopereerd word en het ijzerwerk is uit mijn hoofd mag ik weer voetballen. Ik hoop dan na de winterstop weer aan te kunnen sluiten”, aldus de spits van Erp die goed herstelt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant